• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

20.07.2024

19:51

Ovo je prva žrtva kriminalca i teroriste Fatona Hajrizija! Ubistvom ruskog mirotvorca započeo krvavi pohod

printscreen

Vesti

Ovo je prva žrtva kriminalca i teroriste Fatona Hajrizija! Ubistvom ruskog mirotvorca započeo krvavi pohod

Podeli vest

Faton Hajrizi, nekadašnji pripadnik terorističke OVK, likvidiran je juče nedaleko od Loznice, kada je pružio otpor srpskim policajcima prilikom hapšenja.

Hajrizi je dan ranije upucao pripadnika MUP Nikolu Krsmanovića i njegovog kolegu Vjekoslava Ilića prilikom redovne kontrole vozila na granici.

Albanski kriminalac i terorista je prvi put ubio kada je imao samo 15 godina. Njegova prva žrtva bio je Igor Nikolajevič Koršunov, ruski pripadnik snaga KFOR.

 

 

 

Koršunov je rođen 1968. godine u gradiću Tejkovo u Ivanovskoj oblasti. Stupio je u rusku armiju kao vojnik po ugovoru, i bio je pripadnik elitnih Vazdušno-desantnih snaga - padobranaca.

U Srbici upucao ruskog padobranca Koršunova

U sastavu te jedinice je došao na Kosovo i Metohiju, kao mirotvorac. Islamski fanatik Hajrizi, kako su tada pisali ruski mediji, ga je upucao 29. februara u Srbici, dok je Koršunov čekao svog komandanta ispred štaba francuskog KFOR-a.

Koršunov je preminuo 3. marta od zadobijenih rana u francuskoj vojnoj bolnici nedaleko od Kosovske Mitrovice, a sahranjen je u rodnom gradu.

U školi u njegovom rodnom mestu je 2015. godine otkrivena spomen ploča, a svečanosti su prisustvovali i ruski veterani.

Faton je za pomenuto ubistvo dobio šest godina zatvora, ali je redovno bežao iz ćelije - čak devet puta.

On se na društvenim mrežama često hvalio da je u redove terorista OVK stupio sa 14 godina. Za svoje prvo bekstvo iz zatvora rekao je da je koristio prozor kupatila u zatvoru u Mitrovici.

Hajrizija su tada uhapsili vojnici KFOR-a. Pobegao je i po drugi put iz zatvora u Prištini, a jednom je pobegao i iz vojne baze 2012. godine.

Nakon što su prošli ogradu zatvora, sedam zatvorenika su dočekali drugi ljudi, koji su počeli da pucaju na zatvorske čuvare.

Foto: Fejsbuk

 

 

Opljačkao zlataru u Glogovcu, upucao dvojicu policajaca

Nekoliko meseci po bekstvu, u septembru 2007. godine, izvršio je oružanu pljačku u Glogovcu, kada su četiri osobe sa oružjem i maskama opljačkale zlataru i u bekstvu upucale dvojicu policajaca i vlasnika radnje.

Vrednost ukradenog zlata bila je oko 63 hiljade evra.

U nastavku potrage za razbojnicima, u selu Bruznik-Vučitrn, policijska patrola je pokušala da zaustavi sumnjivi automobil. Osumnjičeni iz tog automobila pucali su na policiju i ranili dvojicu policajaca, nakon čega su pobegli pešice.

Sumnjalo se da su iste osobe izvršile pljačku i ranjavanje u Glogovcu.

Faton Hajrizi i Burim Baša uhapšeni su u oktobru 2007. godine u kući u naselju Sunčani breg u Prištini. Tokom racije pronađeno je nekoliko komada oružja. On je tada nastavio svoj robijaški staž, uz povremena begstva iz zatvora, sve dok ga nisu neutralisali srpski policajci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija