• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

23.07.2024

14:17

"Mom Nidži": Pesma posvećena ubijenom Nikoli para dušu, svaki stih je prevelika tuga

Tanja Andrić

Vesti

"Mom Nidži": Pesma posvećena ubijenom Nikoli para dušu, svaki stih je prevelika tuga

Podeli vest

Ne prestaje žal za ubijenim policajcem Nikolom Krsmanovićem (34), koga je ubijen prošle srede u Lipničkom šoru kod Loznice, tokom rutinske kontrole na graničnom punktu.

Njega je, nakon zaustavljanja taksija tutinskih registracionih oznaka, upucao sa više metaka Albanac sa nemačkim državjanstvom, Faton Hajrizi, a potom, pomoću jataka, pobegao sa lica mesta i skrivao se do sutradan u mestu Trbušnica.

Fatona je srpska policija locirala nakon dojave meštana, a potom pokušala da pregovara da se preda, ali se on oglušio na njihove pozive i otvorio vatru, nakon čega je likvidiran.

Danima se prijatelji i porodica opraštaju od neprežaljenog brata, prijatelja i kolege Nikole, koji je važio za profesionalca u svom poslu, a o kome svi imaju samo reči hvale.

Foto: Tanja Andric

 

 

Nikoli danima neutešna rodbina posvećuje i stihove, te je jedna od njih, Dara Jovanović Popović, potresnim rečim rekla poslednje zbogom.

Pesma mom Nidži
Negde daleko...
Negde daleko,gde su oblaci sivi
jedno junačko srce
Tamo sada živi.
Daleko od tuge, od sveta zlog
Daleko i od nas, od nekoga svog.
Negde daleko, dal čuju se jecaj?
Dal čuje se ne idi, molim te ostaj?
Dal čuje se koliko za tobom teku suze?
Koliko smo nesrećni što nam te Bog uze.
Negde daleko neko je koga nam srce voli
Zbog koga su sada u svima nama tuga i boli
Neko zbog koga ulica nikad neće biti ista
Vladaju tuga, žal i za tobom ljubav čista.
Negde daleko i anđeli znaju,
u Dragincu se sve molitve za tebe daju.
Al znaju da za tim i potrebe nema
Naš voljeni anđeo međ njima drema.
Sklopljenih očiju bezbrižan budi,
Zaboraviti te neće svi tvoji ljudi.
Kad ugledam zvezdu, najsjajniju tamo preko
Znaću da to ti si ...negde daleko. 

Podsećamo, Nikola je sahranjen u selu Draginac u subotu, a na večni počinak ispratilo ga je more ljudi. "Nikada ovoliko ljudi nisam video u selu", rekao je nakon sahrane jedan od rođaka. 

Ispraćen je uz "Posmrtni marš", a kolege su mu otpevale "Zbogom, prvi nerođeni sine". Ispaljena je i počasna paljba, a sahrani je prisustvovao i ministar policije Ivica Dačić i sam vrh policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)
Live TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)

Šta posle odustajanja Bajdena? Nemačka formirala kriznu grupu u slučaju pobede Bajdena. CNN objavio: Zapad smišlja kako da mobilizuje ljude u cilju rata protiv Rusije. Izraelska vojska presrela dronove lansirane iz Libana. Na ove i druge važne svetske teme, u emisiji "Rat uživo" gvorili su Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT Balkan i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se i analitičar Nenad Bumbić koji je komentarisao trenutnu situaciju u Americi i potencijalnu predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

22.07.2024

22:33

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16