• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

23.07.2024

15:54

Majci "dželata iz Ribnikara" oduzet automobil! Duguje milionsku cifru

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Majci "dželata iz Ribnikara" oduzet automobil! Duguje milionsku cifru

Podeli vest

Izvršitelji su u utorak zaplenili automobil Miljane Kecmanović, majke dečaka koji je prošle godine počinio masovno u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kako bi bili namireni sudski troškovi u postupku privremene mere kojom se njoj zabranjuje raspolaganje imovinom.

Protiv Miljane Kecmanović, majke dečaka ubice, vodi se pet parničnih i jedan krivičan postupak.

Inače, ova privremena mera u odnosu na Miljanu Kecmanović, koju su tražili članovi oštećenih porodica, bila je povod za pokretanje parnične tužbe. Zbog toga je 27 članova oštećenih porodica, čiji su najbliži stradali u masakru 3. maja 2023, pokrenulo parnični postupak u kom su tužili Miljanu i Vladimira Kecmanovića i njihovog maloletnog sina koji je počinio masovno ubistvo i školu OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Foto: Informer

 

 

Koliko je dužna majka dečaka ubice

Automobil joj je zaplenjen kako bi se namirili troškovi postupka određivanja privremene mere od skoro 1,4 miliona dinara, rekla je za Tanjug punomoćnica porodice Kecmanović Marina Ivelja.

Advokat Ognjen Božović za Tanjug je izjavio da je Viši sud u Beogradu opredelio troškove postupka privremene mere i doneo Rešenje o tome, a kako Miljana Kecmanović nije izmirila te troškove, izvršitelji su zaplenili njen automobil u postupku naplate.

Podsetimo, 27 članova oštećenih porodica tužilo je porodicu Kecmanović i školu „Vladislav Ribnikar“ za naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i stresa usled gubitka bliske osobe. Osim ovog pred Višim sudom u Beogradu u toku su još četiri parnična postupka, ali i krivični postupak koji je pokrenulo više javno tužilaštvo u Beogradu.

Pet parničnih i jedan krivični postupak protiv majke dečaka ubice

Za Miljanu Kecmanović Tužilaštvo traži dve i po godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije. Razlog je to što se na jednoj čauri koja je pronađena nakon masakra u školi nalazio njen DNK trag.

Za oca dečaka, Vladimira Kecmanovića, predložena je kazna zatvora od 12 godina. On je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti. Prema optužnici, sumnja se da je Kecmanović obučavao svoje dete kako da rukuje oružjem, ali i da nije bezbedno čuvao oružje u kući.

Treba podsetiti da ovim postupkom nije obuhvaćen dečak, jer je po zakonu krivično neodgovoran, zbog toga što je imao tek 13 godina u trenutku kada je počinio masakr.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija