• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.K.

27.07.2024

11:58

Prvi bili na licu mesta: Niški lekari na godišnjem odmoru spasavali unesrećene u Baošićima

Dragana K.

Vesti

Prvi bili na licu mesta: Niški lekari na godišnjem odmoru spasavali unesrećene u Baošićima

Podeli vest

Miodrag Đorđević, direktor Klinike za endokrinu hirurgiju u niškom UKC i njegov otac, prof dr Nebojša Đorđević, prvi su priskočili u pomoć teško povređenim ljudima u saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak uveče dogodila na magistralnom putu između Baošića i Bijele. Dvojica lekara, koji su u vreme nesreće odmarali na terasi kuće u Baošićima, odmah su reagovali kako bi oodržali u životu teško povređene do dolaska Hitne pomoći.

Dr Miodrag Đorđević kaže da je sa porodicom i sa roditeljima na letovanju u Baošićima te da se saobraćajna nesreće dogodila baš ispred kuće u kojoj borave.

- Oko 22 sata čuo se jak tresak na magistrali između Bijele i Baošića, tačno ispod terase na kojoj smo tada sedeli. Odmah nam je bilo jasno da je došlo do nesreće, istrčali smo na ulicu i zatekli tri osobe koje su ležale na kolovozu. Dvoje je bilo bez svesti, pa smo odmah pristupili kardiopunomalnoj reanimaciji. Lakše povređenu osobu smo stavilu u bočni poloćaj a teško povređenima obezbedili prohodnost disajnih puteva, te im na taj način pružili prvu pomoć do dolaska Hitnih službi - opisuje Đorđević spasilačku akciju.

Foto: Dragana K.

 

 

Skromno dodaje da je samo radio svoj posao, jer su on i njegov otac kao lekari smatrali da je njihova obaveza da pomognu svakome kome je pomoć potrebna pa i kada se nalaze na godišnjem odmoru. I crnogorski mediji u svojim izveštajima napomenuli su da su u spašavanju unesrećenih ljudi učestvovali lekari koji su se zatekli u blizini mesta saobraćajnog udesa.

Do nesreće je došlo kada je motociklista D.D. (18)iz Herceg Novog koji se kretao ka Kamenarima, preticao kolonu vozila i udario u srpsku državljanku M.N. (59) koja je sa svojim suprugom prelazila ulicu na mestu gde nema pešačkog prelaza. Tom prilikom Srpkinja je zadobila teške telesne povrede od kojih je u petak preminula u bolnici, dok je motociklista prebačen na lečenje u Klinički centar Crne Gore i njegovo stanje je i dalje teško.  Njegova saputnica J.T. (19) nije životno ugrožena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija