• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

30.07.2024

12:45

"Svako veče čitam vesti o Danki": Otac osumnjičenog za ubistvo devojčice šokirao izjavom

printskrin/društvene mreže

Vesti

"Svako veče čitam vesti o Danki": Otac osumnjičenog za ubistvo devojčice šokirao izjavom

Podeli vest

Nije mi teško da pratim to, šta bih radio uveče kada ostanem sam? Čitao sam šta su pričali advokati. Gledam i na Jutjubu šta govore, kaže osumnjičeni za premeštanje tela pomenutog deteta

Rade Dragijević (74), otac Dejana Dragijevića (50), prvoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, primio je ekipu Alo! u porodičnom domu u selu Zlot! Rade je istakao da od kako je kod kuće, jer se brani sa slobode, večeri provodi čitajući vesti o maloj Danki jer, kako kaže, „nema šta drugo da radi“.  

Rade Dragijević je osumnjičen za to da je svom sinu Dejanu i njegovom kolegi Srđanu Jankoviću pomagao u prenošenju tela nesrećne Danke ilić!

Rade kaže da svakodnevno čita štampu, a posebno tekstove u kojima se pominje na koji način je njegov sin ubio malu devojčicu, dajući malo čudno objašnjenje, rekavši „da nema šta da radi uveče“.

Foto: Tanjug/društvene mreže

 

 

- Nije mi teško da čitam o tome, šta drugo da radim uveče kada ostanem sam? Čitao sam šta su pričali svi advokati. Gledam i Jutjub šta govore. Od kada sam izašao, svašta se dešavalo, pretili su mi ubistvom, pisali na Instagramu. Uveče kada bih krenuo na spavanje, nije mi bilo svejedno, pa bih morao da uzmem jednu držalju u slučaju da neko dođe. Uhapsili su me drugog dana od kada se saznalo da je devojčica ubijena. To veče su pretresali naše porodične kuće po ko zna koji put i tada sam poslednji put pričao sa suprugom Svetlanom - otpočinje razgovor za Alo! Rade.

Kako kaže, u zatvoru je jednom imao prilike da priča sa sinom Dejanom. Njega je ugledao u hodniku dok je prolazio. Drugi put ga je, kako kaže, video u tužilaštvu prilikom svedočenja svedoka.

- Videli smo se, pričali smo malo. Kasnije sam ga video u tužilaštvu, kad i svoju suprugu, ali tada ne smete s njima da pričate. Policija je oko vas i nije vam ništa dozvoljeno. Mi smo slušali šta pričaju njihovi svedoci. Tada sam ga i video. Eto, sada je promenio iskaz - objašnjava osumnjičeni za premeštanje tela.

Dragijević tvrdi da Srđana Jankovića ne poznaje i da za njega zna samo iz priče svog sina.

- Slabo ga poznajem, on je više bio po inostranstvu - kaže Rade Dragijević, i dodaje:

- Dejan se ponašao normalno tih dana. On je uhapšen na terenu, nije ni spavao kod kuće. O Dankinom nestanku tada sam samo mogao čuti iz medija, ni moj drugi sin nije ništa pričao o tome - kazao je on.

Za smrt svog sina Dalibora naš sagovornik saznao je u zatvoru.

 - Kada su me dovezli u Zaječar, policajac mi je rekao da mi je sin umro. On mi je posle i rekao kada su ga sahranili. A za smrt supruge Svetlane saznao sam sa televizije. Ja sam se spremao, u stvari zamolio da joj sa mog računa uplate 100.000 dinara za sahranu za sina. I odlučim se da joj napišem pismo, ne pišem danas, sutra, nego prekosutra. Kad uveče vidim njenu sliku na televiziji. Tada sam rekao sebi - zar i ona, bre? Ona je srčani bolesnik. Bilo joj je loše i jedva se dogurala u komšiluk. Pala je na zemlju, bila je puna trave. Uplašila se da će umreti u bašti i da niko neće moći da je nađe jer je ispod kuće. Dovukla se do tarabe, zakačila se rukama za ogradu i umrla - objašnjava Rade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dejan Nestorović: Kritične mineralne sirovine i vetroparkovi su koenzim razvoja moderne evropske Srbije
Društvo

Dejan Nestorović: Kritične mineralne sirovine i vetroparkovi su koenzim razvoja moderne evropske Srbije

Srbija je na putu ka održivoj energetskoj i ekoloskoj budućnosti. Da bi zaista imali zelenu energetiku i novi model rasta, moramo mnogo raditi na dekarbonizaciji privrede i industrije, do 2050. godine tj. da se rešimo štetne emisije zagadjenja vazduha iz naftnih derivate i čvrstih goriva, rekao je aktivista i borac za ljudska i ekološka prava Dejan Nestorović.

30.07.2024

14:58

TV

Sport

Šteta! Jovana Arsić ostala bez medalje
Olimpijske igre

Šteta! Jovana Arsić ostala bez medalje

Srpska veslačica u skul konkurenciji Jovana Arsić zauzela je peto mesto u četvrtfinalu Olimpijskih igara sa vremenom 7:56.18 minuta, što nažalost nije bilo dovoljno za plasman u borbu za medalje u trci na 2.000 metara.

30.07.2024

09:59

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija