• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2024

21:46

Suspendovan ključni svedok i glavni istražitelj protiv Brajana Volša! Preokret u slučaju nestanka i ubistva Ane Volš!

Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/Printscreen facebook/Pixels

Vesti

Suspendovan ključni svedok i glavni istražitelj protiv Brajana Volša! Preokret u slučaju nestanka i ubistva Ane Volš!

Podeli vest

Policajac Majkla Proktora, koji je ključni svedok i glavni istražitelj koji je prikupljao dokaze protiv Brajana Volša, osumnjičenog za ubistvo supruge, Beograđanke Ane Volš, suspendovan je zbog propusta koje je napravio u drugoj istrazi kojom je takođe rukovodio.

Kako prenose američki mediji, suspenzija čoveka koji je potpisao krivičnu prijavu protiv Volša za ubistvo supruge, koja je nestala 1. januara 2023. i njeno telo do danas nije pronađeno, mogla bi da dovede i do preispitivanja svega što je prikupio u istrazi ubistva Ane Volš.

- Advokat Brajana Volša, najavio je da odbrana razmatra sudu da podnese zahtev za izuzeće inspektora Proktora, zbog sumnje u njegovu pristrasnost. U slučaju Volša to bi značilo da bi mogao da iz celog predmeta bude isključen glavni istražitelj i ključni svedok protiv osumnjičenog. Nema sumnje da će advokati odbrane suspenziju iskoristiti da diskredituju istragu koju je vodio Proktor - prenose mediji i dodaju da se iz sudskih spisa vidi da je upravo ovaj inspektor potpisao krivičnu prijavu za ubistvo Ane Volš i svoj potpis stavio na prikupljene dokaze.

Foto: printscreen

Ubio majku troje dece

Državna policija je kako dodaju, razrešila Proktora dužnosti nakon što je otkriveno da je u slučaju ubistva policajca iz 2022. prećutao da je bio u bliskim prijateljskim odnosima sa njim i njegovom porodicom, koja mu je tokom istrage obećavala poklone. Naročito bi, kako dodaju, na slučaj ubistva Ane Volš moglo da utiče to što je u predmetu ubistva policajca, Proktor osporavao gugl pretragu kao dokaz.

Podsetimo, jedan od ključnih dokaza protiv Volša je upravo pretraga na internetu u kojoj je, kako je otkriveno, istraživao kako najbolje da ukloni tragove krvi, koliko dugo telo može da stoji, a da ne počne da se oseća, kako da iseče telo i slično.

Foto: Quincy district court/screenshot

Brajan Volš snimljen sa testerom, sumnja se da je isekao telo supruge

- Proktorove malverzacije u slučaju policajca predstavljaju razlog za zabrinutost u slučaju Volš. Svaki dokaz koji je potpisao biće podvrgnut kontroli - rekao je za američke mediji bivši državni tužilac. U slučaju ubistva policajca i u slučaju ubistva Ane Volš, suspendovani policajac imao je istu ulogu - potpisivao je zapisnike i uručivao naloge za pretres na osnovu kojih su prikupljani dokazi.

Nije govorio istinu

Brajan Volš, podsetimo, prijavio je policiji 3. januara prošle godine da mu je supruga nestala i pošto je utvrđeno da nije govorio istinu o njenom kretanju uhapšen je najpre zbog ometanja istrage. Međutim, posle pretresa kuće, u kojoj su navodno pronađeni tragovi njene krvi, ali i sigurnosnih kamera na osnovu kojih je utvrđeno da je njene stvari bacio na jednu deponiju, optužen je i za ubistvo supruge.

Telo nije nađeno 

Američka policija danima je pretraživala okolinu kuće, kao i deponije na kojima je snimljen Brajan Volš, ali njeno telo do današnjeg dana nije pronađeno. Volš je pred sudom izjavio da nije kriv i tražio da bude pušten iz pritvora, ali je to odbijeno i on nastavak procesa čeka iza rešetaka. Prema pisanju američkih medija, sumnja se da je motiv to što je Ana Volš planirala da se razvede i podeli višemilionsku imovinu, piše Kurir.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21