• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

02.08.2024

09:38

"Sin mi je rekao da Filipa više nema": Potvrđena optužnica za ubistvo vaterpoliste

RINA/prts

Vesti

"Sin mi je rekao da Filipa više nema": Potvrđena optužnica za ubistvo vaterpoliste

Podeli vest

Vaterpolista Filip Zeljković (21) iz Subotice ubijen je 15. oktobra 2023. godine, a za njegovo ubistvo okrivljeni su sugrađani Predrag M. (36) i Ivan Č. (26) koji su, kako sazanjemo, više puta osuđivani dok je jadan odslužio kaznu zbog ubistva!

Ivan Č. je, naime, 2017. godine osuđen zbog ubistva Zoltana Bukovca (55) sa još trojicom saučesnika.

- Bukovac je napadnut, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine u Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je bio prebačen na urgenti prijem Opšte bolnice u Subotici, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku za život - kaže naš izvor.

S druge strane, Predrag M. je osuđivan više puta, a najviše na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Presude su izricane od strane sudova u Subotici, Sremskoj Mitrovici, Čačku, Gornjem Milanovcu...

Foto: MUP

 

 

Okrivljeni za ubistvo Filipa Zeljkovića pobegli su sa lica mesta, automobil ostavili i zvali prijatelje da dođu po njih nakon čega su pobegli. Oni su uhapšeni mesec i po dana kasnije u iznajmljenom apartmanu u Somboru kada su im pronađene i lažne isprave, odnosnu dokumenta Republike Hrvatske.

- Tokom novembra meseca 2023. godine, u Subotici, nabavili su radi upotrebe lažne javne isprave, koje su zatim držali u sobi koju su koristili, u Somboru, u jednom apartmanu - navodi se i dodaje:

- Imali su ličnu kartu Republike Hrvatske na ime Nesladek Dominik, sa fotografijom Predraga M. i ličnu kartu iste države na ime Petek Sven, sa fotografijom Ivana Č. Takođe, u tom stanu je pronađen i jedan pištolj istog kalibra kojim je ubijen Zeljković sa dva okvira u kojima je bilo 19 metaka.

Foto: MUP

 

 

Otac Filipa Zeljkovića ispričao je u tužilaštvu da nema konkretna saznanja o događaju, ali i kako je saznao za smrt sina.

- Njegovi sinovi Filip i Stefan su izašli to veče vozilom koje je vlasništvo njegove supruge. Oko 23.30 je pričao telefonom sa svojim sinom, Filipovim bratom, a sledeće čega se seća je, da se u jednom trenutku trgao iz sna, pogledao telefon i video je nekoliko propuštenih poziva - navodi se u optužnici i dodaje:

- Nisam čuo jer je zvono na telefonu bilo stišano, pa sam pozvao mlađeg sina on se javio i rekao da se desilo nešto najstrašnije, da je on u policiji, da su pucali u njih i da Filipa više nema - ispričao je Filipov otac u tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Osam godina od jezivog zločina: Na Svetog Iliju u porti crkve počinio krvavi pir
Hronika

Osam godina od jezivog zločina: Na Svetog Iliju u porti crkve počinio krvavi pir

Prilikom proslave crkvene slave, u dvorištu Crkve Svetog Ilije u Vraniću, na današnji dan pre osam godina ubijen je Saša Joksić, a Dragan Jovanović zadobio je teške povrede opasne po život. Za ubistvo Joksića i pokušaj ubistva Jovanovića pravosnažno je na 17 godina zatvora osuđen Marko Petković. Sumnjalo se da je Petković jedan od četvorice ubica "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini 19. januara 2020. godine.

02.08.2024

08:56

sledeća vest

Vesti

"Ja im i sad kažem da im je jedino rešenje da me ubiju!" Vučić o Skrozi: Hajku sam vršio tako što sam ćutao i slušao šta je rekla o meni!
Politika

"Ja im i sad kažem da im je jedino rešenje da me ubiju!" Vučić o Skrozi: Hajku sam vršio tako što sam ćutao i slušao šta je rekla o meni!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć javnosti iz Vile Mir, a tokom medijskog istupanja prokomentarisao je jezive pretnje novinarke Tamare Skroze, upućene upravo srpskom predsedniku, a u kojima je indirektno poručila da je u noći između 5. i 6. oktobra trebalo ubiti aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tada bio ministar informisanja.

02.08.2024

11:07

Priče o Beogradu: Ćumez pekarnice!
Društvo

Priče o Beogradu: Ćumez pekarnice!

"Po karakteru svome, Beograd je još daleko od industriskih gradova, gde, zbog odlaska na muža i žene, domaći, u kući mešeni i pečeni hlebac, zbog vremenske nemogućnosti da bude izrađen, u masi mora da bude zamenjen kupovnim hlebom. Pa ipak, potrošnja kupovnog hleba u Beogradu je daleko veća nego u drugim našim gradovima koji se u strukturi stanovništva ne razlikuju od Beograda"

02.08.2024

10:41

TV

Džudistima često menjaju pravila! Nemanjin meč je trebalo da bude rešen bacanjem, a ne kaznama! (VIDEO)
Live TV

Džudistima često menjaju pravila! Nemanjin meč je trebalo da bude rešen bacanjem, a ne kaznama! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov slomio se nakon eliminacije sa Olimpijskih igara u Parizu. Najbolji džudista Srbije potpuno neočekivano završio je učešće već u osmini finala. Od evropskog prvaka bio je bolji Teodoris Celidis i tako je Grk prošao u narednu fazu takmičenja u konkurenciji do 90 kilograma, a Majdov je ostao u suzama, pa nije želeo ni da sačeka proglašenje i napustio je borilište bez pozdrava! Ovaj meč i burnu reakciju našeg sportiste komentarisao je Aleksandar Nerandžić iz Džudo saveza Srbije tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

02.08.2024

09:02

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)
Live TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)

Koliko bi upotreba američkih F-16 lovaca od strane ukrajinske vojske, kada do nje eventualno dođe, mogla da promeni situaciju na frontu? Da li će oni Rusima predstavljati otežavajuću okolnost u ovom sukobu? Postoji li uopšte aerodrom dovoljnog kvaliteta za poletanje ovih lovaca u Ukrajini? Na ova, ali i na brojna druga ratna pitanja iz sveta, odgovore su davali gosti "Rata uživo" - novinar i ratni reporter Igor Damjanović i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

01.08.2024

22:26

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21