• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.08.2024

14:53

Jedno lice poginulo, a sedam zadobilo teške telesne povrede! Ovo je najkritičnija deonica od Beograda do crnogorkog primorja!

informer.rs

Vesti

Jedno lice poginulo, a sedam zadobilo teške telesne povrede! Ovo je najkritičnija deonica od Beograda do crnogorkog primorja!

Podeli vest

Deonica magistralnog puta od Užica do Borove Glave na Zlatiboru, jedna je od najkritičnijih što se tiče saobraćajnih nezgoda na putu do Jadrana, naročito od početka letnje sezone, kada je i sezona godišnjih odmora.

Tim povodom se i oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa su na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži Facebook, pored apela za dodatnu opreznost, naveli i koliko je saobraćajnih nezgoda zabeleženo od početka letnje sezone na području koje je u nadležnosti PU Užice.

- Od početka letnje sezone, od 1. juna do 21. jula, na putu Užice - Borova Glava, dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, dok je sedam lica zadobilo teške i 16 lake telesne povede. 

Prošle godine, tokom letnje sezone, na istoj deonici dogodilo se 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica poginula, dok je 12 lica zadobilo teške i 30 lake telesne povrede - navodi se između ostalog u objavljenom tekstu.

Tokom letnjih meseci, dodaju, pojačana je i kontrola učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja, koji su i najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Obzirom na to da je sezona godišnjih odmora, apeluju, da vozači na put kreću odmorni i prave češće pauze, kao i da u saobraćaju budu odgovorni i savesno i striktno poštuju sve saobraćajne propise.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Od početka godine u Srbiji poginulo 264 osoba
Hronika

Od početka godine u Srbiji poginulo 264 osoba

U okviru Dana opštine Mladenovac, Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je niz edukativnih aktivnosti usmerenih ka podizanju svesti građana o bezbednosti u saobraćaju. Mladen Kovač iz Agencije istakao je da je ovakva manifestacija odlična prilika za razgovor sa građanima o ovoj važnoj temi.

03.08.2024

08:06

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova
Crvena zvezda

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova

Prošla su tri kola Superlige i možda se ne nazire još kako će tim igrati za mesec dana, ali se jasno ocrtava da je Crvena zvezda pogodila sa pojačanjima. Ili barem tako sada deluje. Devet od deset golova crveno-belih od početka sezone dali su stranci, od čega trojica na svom debiju: Bruno Duarte, Felisio Milson i Timi Maks Elšnik. A poker sjajnih golgetera sa njima čini i Šerif Ndijaje.

04.08.2024

09:00

Planeta

Zašto Evropa ćuti?! Rusi u neverici, Amerika rešila da uništi EU! Moskva razobličila najnoviji suludi poziv Brisela, jasno je šta se krije iza svega!
NERAZUMNO

Zašto Evropa ćuti?! Rusi u neverici, Amerika rešila da uništi EU! Moskva razobličila najnoviji suludi poziv Brisela, jasno je šta se krije iza svega!

Preporuka EU Kijevu da zabrani tranzit ruske nafte odgovara interesima SAD, kojima je potrebna potpuna zavisnost Brisela od američkih energetskih resursa, prokomentarisala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reči mađarskog šefa diplomatije Petera Sijarta da je zabrana tranzita koordinirana iz Brisela.

04.08.2024

14:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija