• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2024

16:16

Prevaranti iza rešetaka! Lagali mušterije za renoviranje kupatila, uzeli pare i pretili!

MUP Srbije

Vesti

Prevaranti iza rešetaka! Lagali mušterije za renoviranje kupatila, uzeli pare i pretili!

Podeli vest

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici UKP, PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala doneli su rešenja o zadržavanju okrivljenog A.J. (45) iz Valjeva zbog produženog krivičnog dela Prevara i krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti

Uz njega zadržan je i okrivljeni M.D. (47) iz Beograda zbog produženog krivičnog dela Prevara.

Okrivljeni A.J. i M.D. su osnovano sumnjivi da su u saizvršilaštvu izvršili produženo krivično delo Prevara na taj način što su tokom 2022. i 2023. godine, u svojstvu zastupnika dva privredna društva, zaključili sa oštećenima B.O., K.O., S.A., B.Đ. i J.R. ugovore o izvođenju radova, kojim ugovorima su se obavezali da će oštećenima renovirati kupatila, ali bez namere da isto i odrade.

 Na taj način su doveli u zabludu oštećene da im na ime avansa predaju ukupan iznos od oko 680.000 dinara, lažno im predstavljajući da će kupatilski nameštaj i sanitarije sa popustom poručiti od privrednog društva sa Novog Beograda, uprkos tome što su znali da im je navedeno privredno društvo zabranilo dalju isporuku robe zbog neplaćenih računa. 

Potom su oštećene održavali u zabludi da će im završiti radove, ali stalno pomerajući krajnji rok, te da će im vratiti novac, nakon čega su prestali da se javljaju oštećenima na telefon i postali nedostupni za njih.

Okrivljenom S.J. se takođe stavlja na teret da je oštećenom G.M. - suprugu oštećene J.R. slao preteće poruke da će napasti na život i telo njegove supruge.

Dana 06.08.2024. godine na saslušanju pred javnim tužiocem okrivljeni su delimično priznali izvršenje krivičnog dela, nakon čega je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenima S.J. i M.D. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i da će uticati na svedoke, a prema okrivljenom S.J. i zbog opasnosti od bekstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija