• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2024

22:56

Određen pritvor dvojici zelenaša iz Batajnice! Zoran Zekonjić Pinokio sutra na saslušanju!

printscreen

Vesti

Određen pritvor dvojici zelenaša iz Batajnice! Zoran Zekonjić Pinokio sutra na saslušanju!

Podeli vest

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor dvojici muškaraca J. S. (26) i R. G. (34) iz Batajnice osumnjičenih za više krivičnih dela povezanih sa zelenašenjem.

Sud je odluku o pritvoru u trajanju do 30 dana doneo na predlog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Javni tužilac će u nastavku preduzimanja istražnih radnji ispitivati oštećene i svedoke koji će se izjasniti o svim činjenicama koje se utvrđuju u krivičnom postupkum prikupiti sve materijalne dokaze i preduzeti sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega će donetu odluku u skladu sa zakonom, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je policija po njihovom nalogu zbog zelenašenja uhapsila J. S, R.G., kao i Z. Z. (24) iz Batajnice.

Foto: Printscreen

Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara

Okrivljeni J. S. i R. G. su pozajmili novac oštećenom i iskoristivši njegovu lakomislenost ubedili ga da pristane da im, pored glavnog duga, daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala. Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z. Z, J.S. i R.G. su došli do njegove porodične kuće i njegovim roditeljima pretili.

Okrivljenom J. S. se takođe stavlja na teret da je 20. jula ove godine svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu.

Kako je Tužilaštvo ranije najavilo, okrivljeni Z. Z. će sutra biti saslušan.

Podsetimo, J.S. i R.G. su zajedno sa Zoranom Zekonjićem, poznatim pod nadimkom Pinokio, uhapšeni juče u toku velike akcije Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva.

Pre tri meseca, Zekonjić je bio meta pucnjave. Nova kriminalna grupa, poznata kao "novi zemunski klan", bavila se zelenašenjem i uništavala živote ljudi i porodica svojim kriminalnim aktivnostima.

Pinokio je uhapšen u okviru šire policijske akcije usmerene na razbijanje ove kriminalne organizacije. Ova grupa se bavila nelegalnim pozajmljivanjem novca po izuzetno visokim kamatnim stopama, što je dovodilo mnoge ljude u tešku finansijsku situaciju.

Dalje informacije do kojih je Republika došla, otkrivaju da je Pinokio povezan sa drugim poznatim kriminalcima preko izvesnog M.S. Među njima su Dekster i Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara. Ova veza između Pinokija i drugih članova kriminalne mreže ukazuje na širok domet i organizaciju njihovih aktivnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35