• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer/novosti

07.08.2024

14:12

Uroš Blažić u staklenom kavezu sa rešetkama! Suđenje masovnom ubici po treći put menja sudnicu, evo gde je sledeće!

Tanjug

Vesti

Uroš Blažić u staklenom kavezu sa rešetkama! Suđenje masovnom ubici po treći put menja sudnicu, evo gde je sledeće!

Podeli vest

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masaskr u selima Dubona i Malo Orašje, koje je zakazano za sredu 21. avgust biće održano se u zgradi Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, odnosno u Specijalnom sudu.

Ovu odluku je donela predsednica Vrhovnog suda, navodi se u saopštenju Višeg suda u Smederevu koje sudi ovaj predmet.

Suđenja Blažiću koja su zakazana za 21, 22. i 23. avgust održaće se u velikoj sudnici broj 1 u sudu u Ustaničkoj ulici.

Najveća sudnica Specijalnog suda podeljena je u tri dela rešetkama i debelim staklom. U prvom delu će sedeti sudija, tužioci, advokati i oštećeni i oni će biti rešetkama i staklom odvojeni od Blažića.

Treći deo sudnice je predviđen za publiku. U ovom sudu novinari mogu da prate suđenje iz medija centra, putem video prenosa, potpuno odvojeni od sudnice.

Foto: Tanjug

 

 

Za 21. avgust je predviđeno da se saslušaju optuženi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, a da se 22. i 23. avgustaispitaju oštećeni.

Početak suđenja je predviđen za 10 časova.

Pripremno ročište u ovom predmetu održano je krajem jula u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a zbog veličine sudnice samo četvoro oštećenih je moglo da prisustvuje.

Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba. Njegov otac Radiša Blažić je optužen za oružje koje je pšronađeno u njegovoj kući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Sport

Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija