• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

10.08.2024

10:32

Vatrogasci izvukli kravu iz rupe duboke 15 metara

Z. G.

Vesti

Vatrogasci izvukli kravu iz rupe duboke 15 metara

Podeli vest

Kravu, koja je juče kasno popodne upala u veliku rupu u zlatiborskom selu Mušvete, spasili su vatrogasci iz Čajetine i Užica.

Prava drama se odvijala puna četiri sata na pašnjaku domaćinstva Obrada Đokića u Mušvetama. Jedna od krava je upala u krater dubok 15 metara, koji se na pašnjaku pojavio pre godinu dana.

- Dok je žena bila oko ostalih krava, jedna se izdvojila i promenila pravac kretanja. A nešto krave, kao da imaju neku skramu preko očiju, slabo vide. Nije to samo kod mene, već se to pojavilo i kod jednog domaćina u susednom selu Krivoj Reci. Zbog toga je krava upala u tu rupu - kaže Obrad Đokić.

Foto: Z. G.

 

Odmah su došla tri vatrogasca iz Čajetine.

- Došli vatrogasci iz Čajetine, ali oni nisu imali adekvatnu opremu. Zato su pozvali kolege iz Užica. Dođoše njih četvorica. Svaka čast svim tim ljudima, jer trebalo je po mraku sići u tu rupu. Upalili su reflektore, njih dvojica siđoše. Mogla je ona zemlja da se obruši na njih, moglo je da se ispod provali još veća rupa... Svaka njima čast. Povezali su kravu ispod stomaka, za rogove i glavu, i počeli su da je izvlače. Nije to ne neka širina dole za dva čoveka i kravu, ali uspeli su. Izvukli su kravu živu i zdravu. Hvala tim ljudima - priča Obrad.

Njegova supruga Ljiljana kaže da niko iz opštine Čajetina nije reagovao na njihove pozive i molbe da preduzmu nešto kako bi se taj krater obezbedio.

- Velika rupa na pašnjaku se pojavila pre godinu dana. S vremenom je postajala sve veća i veća. Obraćali smo se Komunalnoj policiji u Čajetini, raznim službama, ali niko ništa nije preduzeo. Bar da su stavili neku traku ili nešto da se zna da je tu ta rupa - kaže Ljilja.

Foto: Z. G.

 

Ona je dodala da su joj rekli da se ta rupa pojavila verovatno od reke Grabovice, koja je nekako tuda našla svoj podvodni tok. 

- Ne znamo šta da radimo. Evo sada neko kolje stavljamo da se bar koliko toliko ogradi ta rupa, ali to nije rešenje. Ja imam 75 godina, muž 79 i ne vidi, ne znamo šta da radimo - kaže Ljiljana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Sada je sve jasno! Među onima koji vlast traže na ulici nema nikakve brige za zdravlje naroda - ujedinilo se kuso i repato da ruši državu!
Politika

Sada je sve jasno! Među onima koji vlast traže na ulici nema nikakve brige za zdravlje naroda - ujedinilo se kuso i repato da ruši državu!

Predsedavajući Prelazne uprave Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić rekao je da Dveri podržavaju današnji protest protiv rudarenja litijuma u Srbiji, koji će se održati u Beogradu, a koji zasigurno ide, prema Informerovim saznanjima, u pravcu masovnih nereda čiji je krajnji cilj državni udar i svrgavanje legitimno izabrane vlasti.

10.08.2024

12:47

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23