• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.08.2024

09:04

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju

printscreen

Vesti

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju

Podeli vest

Pre tačno dve godine, 12. avgusta 2022. godine, Vuk Borilović (34) počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je u naselju Medovina, na Cetinju, ubio deset osoba, a ranio šestoro. Ubijeni su dva brata Marko (7) i Mašan (11), njihova majka Nataša Martinović (35), Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Danica (74) i Dimitrije (81), rođene sestre Aleksandra (52) i Danijela Radunović (51), Goran Đurišić (54) i Milan Martinović (37).

Borilović je, podsetimo, svoj krvavi pir započeo tog kobnog dana u popodnevnim časovima. Nekoliko dana pre zločina, odveo je ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje.

Zločinac je ubio dest osoba i ranio šest među njima su: Filip Đurković, Aleksandar Drecun, Slavica Zvicer, Mileva Ramadanović, Darinka Čelebić i policajac Ljubiša Maksimović.

Borilović je 45 minuta išao po naselju i ubijao svakog ko mu se našao na putu, a ubijen je u razmeni vatre sa policijom. 

Foto: Printskrin video

 

Žali Crna Gora, i svi oni sa zdravim razumom za  žrtvama koje su tog dana pale, ali čini se da duša najviše boli za majkom Natašom i njenim sinovima Mašanom i Markom. Svakako najteže je Milošu Martinoviću koji je u jednom danu ostao bez cele porodice.

Nesrećni čovek ne prestaje da pati i da na društvenoj mreži deli svu bol i tugu. Tako je i rano jutros objavio potresnu poruku i još potresniju pesmu posvećenu njegovim najmilijima.

"Dvije godine ne vidim vaš osmjeh vašu ljepotu, nema da me zagrlite da me poljubite ja jedino grlim vaš grob i ljubim zbog prokletog monstruma što vam živote uze. 
Hvala velikom čovjeku sa ogromnim srcem što je napravio ovu guslarsku pjesmu veliko hvala, a poznaće svako ko ga sluša o kome se radi. Brate veliko hvala! "
napisao je Miloš i uz baš tu guslarsku pesmu podelio fotografije najmilijih. 

Foto: Fejsbuk/Miloš martinović

 

"...12. avgusta zadesi ga ta nesreća pusta bez ikakve njegove krivice, bez sinova ostade dvojice. Bez njegovih Mašana i Marka i Nataša pogibe im majka. Bijaše ih čvrsto zagrlila, zle sudbine da bi ih spasila, ali nemoga od ljutijeih rana nego pade u krv okupana. Do bolnice znake je davala za sinove svoje je pitala. Zadnjom snagom Miloša je zvala, ali Miloš daleko bijaše, Pomoći ništa ne mogaše. Toga jada i velike muke nastradaše od krvničke ruke, od zvijeri uma pobrkana... " reči su peme koju je Miloš objavio. 

 

Danas će Cetinjani, u znak sećanja, i na godišnjicu jezivog masakra, u 15 sati zapaliti sveće i položiti cveće u Medovini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ujedinjeni u mržnji! Ustaše podržavaju Dragana Šolaka, pridružili se podržavanju maltretiranje novinarke Informera!
BEDNICI

Ujedinjeni u mržnji! Ustaše podržavaju Dragana Šolaka, pridružili se podržavanju maltretiranje novinarke Informera!

Nasilnici predvođeni tajkunima Draganom Šolakom i Draganom Đilasom, a među kojima su ključni plaćenici Ivan Bjelić i Nikola Ristić, u subotu su, tokom nasilnog zauzimanja i blokade železničke stanice Prokop, sramno napali novinarku Informera Branku Lazić. Ovo brutalno maltretiranje jedne žene, pre svega, a potom i novinarke, opravdao je portal u vlasništvu dragana Šolaka "Nova", a odmah zatim, kao po starom običaju, i hrvatski "Jutarnji".

12.08.2024

10:47

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23