• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

14.08.2024

17:42

Supruga Radoja Zvicera u problemu: Opasnoj Tamari preti zatvor!

Printskrin video

Vesti

Supruga Radoja Zvicera u problemu: Opasnoj Tamari preti zatvor!

Podeli vest

Crnogorska policija je protiv Tamare Zvicer (40), supruge odbeglog šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kao i Krsta Maroša (46), Aleksandra Savića (51) i kompanije "Trpeza" iz Kotora podnela krivične prijave zbog sumnje da su gradili objekat bez dozvole!

Kako pišu "Vijesti", zvanično je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga, danas podneli krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

- Utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica 'Trpeza' doo Kotor čiji je osnivač i izvršni direktor T. Z. (40), i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), bez prijave gradnje i građevinske dozvole nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele - ističe se u saopštenju Uprave policije.

Svo troje osumnjičenih su, kako se dodaje, i pored zabrane urbanističko - građevinske inspekcije, izdate 31. jula 2023., nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici.

- Prostornim planom Opštine Kotor na tim parcelama nije predviđena saobraćajnica. Dve parcele su o kulturi šuma, a preostale dve su namenjene za gradnju naselja. Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, te je za bilo kakvu gradnju neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nisu imali.

Foto: Printcreen

Kotoranka se "proslavila" posle pucnjave u Ukrajini

Precizira se i da se dve procesuirane osobe u evidencijama UP vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja deluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treća osoba identifikovana kao deo njihove kriminalne mreže.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih koji vrše krivična dela protiv životne sredine, odnosno, građenja bespravnih objekata na celoj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima - zaključuje se u saopštenju UP.

Podsetimo, Tamara Zvicer se "proslavila" nakon što je u maju 2020. u Kijevu spasila supruga sigurne smrti kada je zapucala iz pištolja i rasterala plaćenike koji su ranili vođu "kavčana".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Beograđanka napustila veliki grad i zbog ljubavi došla u dragačevsko selo: Jelena sa porodicom uzgaja kupine i ne libi se teških poslova!
Društvo

Beograđanka napustila veliki grad i zbog ljubavi došla u dragačevsko selo: Jelena sa porodicom uzgaja kupine i ne libi se teških poslova!

Dok mnogi iz unutrašnjosti Srbije hrle u Beograd kako bi ostvarili svoje snove i nastavili život, da je i te kako moguće i potpuno suprotno od toga na svom ličnom primeru pokazala je Beograđanka Jelena Radičević koja se iz glavnog grada preselila u prelepo dragačesvko selo, Gornju Kravaricu i to zbog ljubavi prema svom suprugu.

14.08.2024

19:11

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija