• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.08.2024

18:52

Preklao ženu i bebu u kolevci! Monstrum iz Veternika tvrdio da je žrtva ubila dete

Informer/društvene mreže

Vesti

Preklao ženu i bebu u kolevci! Monstrum iz Veternika tvrdio da je žrtva ubila dete

Podeli vest

Arpad Sabo (37) nožem je pre osam godina zaklao suprugu Slavicu (24) i u kolevci njihovu četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu u iznajmljenom stanu u Veterniku.

Sve zbog toga jer mu je nesrećna žena prigovorila što je potrošio na alkohol sve pare koje je imao kod sebe, ukupno oko 2.000 dinara! 

Posle krvavog pira, Arpad je legao da spava pored unakaženih leševa. U zoru se probudio i pobegao uz Dunav, ka Bačkoj Palanci. Stravičnu sliku u kući je zatekao stanodavac. Ubica je uhapšen dva sata kasnije. Bio je pod dejstvom alkohola.

Svedoci su tokom suđenja, koje je usledilo, potvrdili da su čuli plač deteta u vreme kada je Sabo došao kući, dok se on nakon više meseci ćutanja branio tako što je rekao da je ubio samo Slavicu, a da je beba bila mrtva kada je došao kući. Po njemu, Slavica je držala nož...

Nije se pokajao ni tren

Zločinac je 3. jula 2018. pred Višim sudom u Novom Sadu osuđen na tada maksimalnih 40 godina zatvora. Presudu je saslušao kamenog lica, bez emocija.

- Okrivljeni je sa predumišljajem, posle svađe sa suprugom, ubio nju i svoje dete. Slavicu je tri puta ubo nožem i prerezao joj vrat u kupatilu. Potom je usmrtio ćerkicu, koja je ležala u dečjem krevecu u dnevnoj sobi. Stiskom glave polomio je bebi temene kosti i nožem joj zasekao vrat - naveo je sudija Borivoje Pap, obrazlažući presudu.

Sudija je, takođe, objasnio da je vrlo neuobičajeno da izostane Sabova reakcija, ukoliko je zatekao mrtvu bebu i suprugu, da ne pozove policiju, Hitnu pomoć, prijatelje i komšije.

Foto: facebook.com

Kuća u kojoj se desio jedan od najjezivijih zločina

Sud se opredelio za najstrožu kaznu zbog izrazite brutalnosti i broja rana na Slavičinom telu, posebno je ukazano i na to da je ubijena beba bila stara svega četiri meseca i da stoga nije mogla da se brani, kao ni da shvati šta se oko nje događa.

- Po oceni suda, ovakva izražena brutalnost prouzrokuje jedinu moguću osudu, što je maksimalna kazna u trajanju od 40 godina - rekao je sudija Pap.

Sumnjao da je dete njegovo

Zamenica javnog tužioca Aleksandra Fajfer je prethodno, iznoseći završnu reč, govorila o odnosu Saba i supruge. Istakla je da ju je maltretirao, dok je njegovu odbranu opisala kao neprihvatljivu:

- Tu je i motiv. On je sumnjao da dete nije njegovo i tražio DNK analizu. Supruzi je zabranio da ima profile na društvenim mrežama, a poruke koje joj je upućivao, kada nisu bili zajedno, nisu bile prijatne. Sabo je bio sklon alkoholu i ženi je za domaćinstvo od plate ostavljao vrlo malo novca. Tokom postupka nije kazao da mu je žao i da se kaje. To što za ubistvo ćerke tereti suprugu je kukavičluk i beg od istine.

Arpad se nekoliko meseci pre zločina zaposlio u jednoj automehaničarskoj radnji u Kaću i tad se preselio sa ženom i bebom u Veternik. Rodom je, inače, iz Lipara.

Odrastao je sa ocem Janošem i bratom Miklošem u teškoj bedi, u podrumu nezavršene kuće. Majka ih je napustila dok su još bili mali, a Mikloš je dva meseca pre masakra koji je počinio negov brat pao sa motora i poginuo.
 

Sahranjene u istom kovčegu

Slavica i njena četvoromesečna ćerkica Nikolina zajedno su sahranjene u jednom belom kovčegu na gradskom groblju u Novom Sadu. 
Na večni počinak ispratili su ih Slavičini roditelji Duško i Ljiljana Đurđić i još stotinjak rođaka i prijatelja. Posle opela, sveštenik je rekao da ne postoje reči utehe za roditelje ili bilo kog bližnjeg koje bi mogle da umire njihovu bol posle ovakvog zločina.
Slavica je, inače, pohađala specijalnu školu za ometene u razvoju, ali njeni roditelji nisu hteli da je smeste u dom, već je odrasla uz njih u Novom Sadu. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Farbaju grafite na srpskom jeziku! I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru
Politika

Farbaju grafite na srpskom jeziku! I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru

Na glavnom mostu na Ibru koji je poslednjih mesec i više dana u žiži javnosti na Kosovu i Metohiji zbog najave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da će uprkos protivljenju građana severne Mitrovice i severa Kosova i Metohije biti otvoren, danas su izvođeni radovi sa donje strane mosta farbanjem odnosno prekrečavanjem grafita na srpskom jeziku sa severne donje strane mosta.

15.08.2024

18:34

TV

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija