• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2024

13:51

Saslušan policajac (25) iz Grocke: Primao mito, a novac predstavljao kao poklon

prinstscreen/Instagram MUP

Vesti

Saslušan policajac (25) iz Grocke: Primao mito, a novac predstavljao kao poklon

Podeli vest

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je policijski sužbenik PS Grocka Marko P. (25) zbog sumnje da je od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima u sedam navrata zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara od učinilaca saobraćanih prekršaja, kako bi im omogućio dalje učešće u saobraćaju bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju.

Marko P. se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja 7 (sedam) krivičnih dela Primanje mita, dok će protiv sedmorice osumnjičenih za po jedno krivično delo Davanje mita biti preduzete dokazne radnje.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i saokrivljene, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Marko P. je, kako se sumnja, kao policijski službenik PS Grocka, raspoređen na radno mesto patrolne delatnosti, interventne patrole, u periodu od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima nakon uočenog prekršaja zaustavio vozače putničkih vozila i to osumnjičene Dušana L, Aleksandra G, Branka S, Ivana Đ, Dejana Đ, Zorana S. i Vladana M.

Potom je vršio kontrolu vozača i vozila, ali nije izvršavao službene radnje koje je kao ovlašćeno lice MUP RS morao izvršiti, odnosno nakon uočavanja saobraćajnog prekršaja i zaustavljanja vozača, nije pozivao policijske službenike Uprave saobraćajne policije radi sačinjavanja prekršajnog naloga, što je bio dužan da učini u skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlašćenjima.

On je, kako se sumnja, od zaustavljenih učinilaca saobraćajnih prekršaja zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara, kako bi im omogućio da nesmetano nastave dalje kretanje u saobraćaju, bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju.

Dušan L, Aleksandar G, Branko S, Ivan Đ, Dejan Đ, Zoran S. i Vladan M. su, kako se sumnja, službenom licu Marku P. dali poklone u vidu novčanih iznosa da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Litijumom ću te, litijumom ćeš me!
Kolumne

Litijumom ću te, litijumom ćeš me!

U javnosti se već duže vreme vodi polemika oko kopanja litijuma u Srbiji. S jedne strane, imamo one koji smatraju da je eksploatacija ove vredne rude neizbežna i neophodna za ekonomski razvoj zemlje. S druge strane, postoje glasovi koji se protive otvaranju rudnika, ističući ekološke rizike i potencijalnu štetu po životnu sredinu. No, realnost je da će se litijum sigurno kopati, pre ili kasnije, bez obzira na to ko bude na vlasti. Zbog toga je od presudne važnosti da država uvede stroge mere kontrole očuvanja životne sredine i da se insistira na najvišim standardima u procesu eksploatacije.

20.08.2024

15:22

Kroz nekoliko dana raspisivanje javnog poziva za finansiranje izgradnje šumskih puteva!
Društvo

Kroz nekoliko dana raspisivanje javnog poziva za finansiranje izgradnje šumskih puteva!

Кroz nekoliko dana Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisaće javni poziv za finansiranje izgradnje šumskih puteva na onom delu teritorije Republike Srbije gde šumama gazduje JP „Srbijašume“ i to će biti prvi korak u konkretnoj budućoj saradnji Ministarstva i ovog javnog preduzeća, najavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović na današnjoj konferenciji za novinare, koju je održao zajedno sa v.d. direktora JP „Srbijašume“ Кrstom Janjuševićem.

20.08.2024

15:16

TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja!
Live TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja!

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija