• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2024

19:42

Stravičan porodični zločin u Šapcu: Usmrtio brata "bokserom" pa krenuo da zakopa leš u šumu!

Zoran Sinko/Fejsbuk

Vesti

Stravičan porodični zločin u Šapcu: Usmrtio brata "bokserom" pa krenuo da zakopa leš u šumu!

Podeli vest

Bogdan Gajić (20) iz Šapca do smrti je pretukao starijeg brata Ignjata (24) u porodičnoj kući pre tačno pet godina. On je zatim leš ubacio u građevinska kolica, prekrio ćebetom i najlonom, pa je krenuo da ga zakopa u obližnju šumu kod šabačkog vodovoda!

Stravičan zločin je u ranim jutarnjim satima tog 20. avgusta 2019. slučajno otkrila policijska patrola koja je u Ulici Oslobođenja, nedaleko od kuće porodice Gajić, zaustavila Bogdana koji je u kolicima krio Ignjatovo krvavo telo s namerom da ga zakopa u šumi.

Na pitanje gde je krenuo, on je nevešto počeo da se pravda da je pre sunca hteo da sadi povrće. Policajci mu, naravno, nisu poverovali pa su proverili šta se nalazi u kolicima. Šokirali su se kada su ispod ćebeta i najlona pronašli leš.

Izmislio razbojnike

Kako se ispostavilo, braća su se prvo posvađali, a zatim i pobili. 

- Bogdan je u jednom trenutku stavio 'bokser' na ruku i njime više puta udario Ignjata u glavu koji je izgubio svest i ubrzo preminuo. Iz ostave je potom uzeo lopatu i ašov, a u građevinska kolica stavio telo koje je prekrio najlonima i ćebetom. Nije daleko odmakao od kuće kada je na njega slučajno naletela patrola - otkrio je tada naš sagovornik iz istrage, dodajući da kobnog jutra u kući nisu bili njihovi roditelji Petar i Tanja, kao ni njihov treći sin Vidak jer su prenoćili u Beogradu.

Foto: Zoran Sinko

Kuća u kojoj se desilo bratoubistvo

Ubica je pre polaska u šumu telefonom pozvao roditelje i rekao im da je u njihovu kuću nasilno ušlo nekoliko momaka, koji su posle svađe odveli Ignjata. Plan mu je očigledno bio da tako sa sebe skine sumnju za Ignjatov nestanak i preusmeri je na izmišljenu priču:

- Čim je završio razgovor sa roditeljima, on je izvezao kolica iz dvorišta i krenuo u obližnju šumu u kojoj je planirao da zakopa Ignjatovo telo. Iako su Bogdanovi roditelji odmah krenuli za Šabac, on je mislio da će imati sasvim dovoljno vremena da prikrije zločin dok ne stignu.

Bogdan, koji je bio student psihologije, ipak nije mogao da predvidi da će ga u cik zore na putu do šume sasvim slučajno presresti patrola policije i uhapsiti. Zbog bratoubistva je dve godine kasnije osuđen na 10 godina zatvora.

Komšije porodice Gajić ispričale da je Ignjat stalno maltretirao Bogdana, kao i najmlađeg brata Vidaka, te da je ranije imao problema sa kockanjem i da je bio u velikim dugovima:

- I kad su bili mali on se stalno iživljavao nad njima. Kada su porasli, iz nekog razloga se više okomio na Bogdana. Često ga je tukao i ponižavao i za to nije birao ni mesto ni vreme. Bogdan se žalio svima, ali niko mu nije pomogao. Ignjat se jedno vreme sklonio u inostranstvo zbog novčanih dugova. Međutim, posle izvesnog vremena se vratio i nije prošlo dugo kad je ponovo počeo sa maltertiranjem braće.  

Unuci Milića od Mačve

Gajići su, inače, ugledna šabačka familija. Poznati slikar Milić od Mačve je bio ujak Petra Gajića, oca ubijenog Ignjata i ubice Bogdana. Petar je od ujaka nasledio tu umetničku crtu. Predavao je likovno i imao je više izložbi u Šapcu i u Beogradu, izlagao je i u inostranstvu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

Sport

Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...
Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...

Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu počela je u ponedeljak, a aktuelni američki predsednik Džo Bajden je na otvaranju svečano pozdravio potpredsednicu SAD-a i kandidatkinju koja ga je zamenila u trci za predsedničku fotelju na predstojećim izborima, Kamalu Haris. Međutim, Harisova, koja je trebalo da bude zvezda večeri, ostala je u senci druge žene.

20.08.2024

16:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija