• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

21.08.2024

11:29

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice

printscreesn Instagram 192.rs

Vesti

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice

Podeli vest

Zoran Miletić, osumnjičen da je pomagao šiptarskom teroristi Fatonu Hajriziju, koji je, u Lipničkom Šoru, kod Loznice, ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, pojaviće se sutra pred Sudom BIH, nakon čega će sudije doneti odluku da li će, po zahtevu iz Beograda, on biti izručen srpskom pravosuđu ili ne.

Miletića, koji je koristio još dva imena i prezimena i uhapšen je dan posle zločina u Loznici, u Srbiji očekuje devetogodišnja robija, jer je pravosnažno osuđen za trgovinu narkoticima, a sada se istražuje njegova uloga kao Hajrizijevom pomagaču.

U pritvoru Okružnog suda u Šapcu trenutno je i njegova supruga Ivana, koju je istraga takođe povezala sa zločinom u Lipničkom Šoru. Njen advokat Vladimir Terzić je potvrdio da joj je odlukom suda pritvor produžen za još 30 dana, a žalba odbrane na to rešenje je odbijena.

Foto: Foto: Tanja Andrić, Printscreen

Policajac Nikola Krsmanović ubijen je na ovom mestu u Lipničkom Šoru

 

- Ako Sud BiH sutra odluči da moj klijent bude izručen Srbiji, sigurno je da ćemo se žaliti na tu odluku Apelacionom veću BiH - kaže Duško Tomić, Miletićev branilac za Novosti.

Odluka suda će se naći u rukama ministra pravde BiH, koji ima konačnu reč u postupku ekstradicije, a upućeni ocenjuju da bi, u najboljem slučaju, Miletić mogao da bude izručen do kraja sledećeg meseca.

- Bez obzira na to što je Miletiću sada draže da ostane u BiH, sve je izvesnije, da ga čekaju rešetke u nekom od zatvora u Srbiji - ocena je naših sagovornika, koji prate istragu.

Tutinac Mithat Hadžić, koji je uhapšen nakon što je Hajrizija dovezao od Preševa do Loznice, naveo je da mu je Faton tokom vožnje spomenuo da ide do hotela kod Marka Markovića, što je, zapravo, jedno od lažnih imena Miletića.

Foto: printscreen instagram/Shutterrstock/lajmi.net

Faton Hajrizi, šiptarski terorista, koga je likvidirala policija sahranjen je u Klini kod Drenice

 

Inače za sad nema zvaničnih informacija da li je slovenačka policija dostavila nadležnima u Srbiji dokumenta o saslušanju M. V. iz Ljubljane, koji je tražio od Miletića da pomogne Hajriziju, što je i uobičajeno, jer je istraga i dalje u ranoj fazi. Poznato je jedino da je M. V. saslušan u prisutvu advokata Milana Krstića i to zbog sumnje da ga je angažovao zatvorenik Valon Hodža, odnosno da je tražio od njega uslugu da "Faton bude propraćen bez problema kroz Srbiju". Hodža je to obrazložio rečima da je "dužan Fatonu, jer je njegovom bratu spasao život u prištinskom zatvoru".

Posetimo kobne noći, između 17. i 18 jula ove godine, patrola policije zaustavila je u Lipničkom Šoru kod Loznice, taksi vozilo kako bi izvršila kontrolu dokumenata, a Faton Hajrizi koji je kod sebe imao dokumenta svog brata Artana Hajrizija hladnokrvno ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu.

Foto: Informer

Faton Hajrizi, zapucao na policajce kada je opkoljen odmah likvidiran

 

Nakon zločina ubica je pobegao, ali je u petak 19. jula opkoljen na periferiji Loznice i likvidiran kada je zapucao na policajce.     


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija