• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.08.2024

08:29

Bio sam na steroidima kada sam ih ubijao! Sramna odbrana krvnika za pokolj u Duboni i Malom Orašju

Tanja Andric/Ataimages

Vesti

Bio sam na steroidima kada sam ih ubijao! Sramna odbrana krvnika za pokolj u Duboni i Malom Orašju

Podeli vest

Krvnik Uroš Blažić (21), koji je 4. maja 2023. pobio devet mladih ljudi i ranio još 12 u Duboni i Malom Orašju, izneo je juče sramnu odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu. Kukao je kako su ga pojedini meštani uoči masakra vređali i pretili mu, pa se još i pravdao da je tada bio dodatno uznemiren jer je redovno pio testosteron i steroide?!?

Suđenje, koje je juče počelo održano je u velikoj sudnici Specijalnog suda iz bezbednosnih razloga, i tamo je izmešteno nakon incidenta u sudu u Smederevu, kada su očajni i ogorčeni roditelji nasrnuli na monstruma.

Nakon što je pročitana optužnica, Blažić je izašao za govornicu u sivoj majici, s lisicama na rukama i nogama i uz pratnju sedam čuvara, pa rekao:

- Razumeo sam optužnicu i izjašnjavam se krivim. Želim da izjavim saučešće porodicama žrtava. Neću da me tužilac ispituje, odgovaraću samo na pitanja mog branioca - rekao je monstrum, pa dodao:

- Znam da će sve ovo što ću sada izjaviti izazvati još veći gnev javnosti, ali moram da kažem. Moja ljubav prema oružju javila se 2020. Molio sam tada oca da mi prepiše kuću, želeo sam da se osamostalim. Oružje sam kupio u Beogradu, kako bih se zaštitio. Znao sam da se u Šepšinu, gde sam se preselio, svašta dešava. Hteo sam da se obezbedim, jer je u kući bilo dosta alata, keramike i nisam želeo da mi to ukradu.

Blažić je rekao da je ceo život osećao nesigurnost i da je to glavni razlog zbog kog je kupio prvo oružje.

- Kupio sam prvi pištolj, koji me je koštao 100.000 dinara, ali je bio loš, izgoreo sam sebi ruku od baruta. Ipak, ostavio sam ga za uspomenu. Zatim sam na internetu gledao kakav pištolj bih kupio sebi, nikome o tome nisam pričao, a onda krajem 2020. kupio automatsku pušku. Brzo sam upao u taj začarani krug u kom sam se naoružavao. Ne znam šta mi je bilo u glavi da kupujem oružje, ali nisam mogao nazad - rekao je ubica, pa nastavio da se pravda time da je hteo da bude domaćin i da diplomira na Vojnoj akademiji, "ali mu se nije dalo" (?!?):

Foto: Informer

Uroš Blažič ispričao kako je nabavio oružje kojim je izvršio pokolj

 

- To me je pogodilo i ispalo je nekako kao da sam odbačen od društva. Svako delo koje mi se stavlja na teret pre zločina 4. maja 2023. nije bilo neko strašno. Opravdanja nema za zločin te večeri, ali ima uzroka koji su doveli do toga. Pre Nove godine, krajem 2022, počeo sam da koristim steroide i testosteron. Ubrizgavao sam ih sebi direktno u debelo meso. Šta će meni, seljaku, detetu to, ali ajde, uvek sam bio u nekom grču, pa sam sa drugarom to počeo da uzimam. Posle Nove godine, tačnije 21. januara 2023, otišao sam u Nemačku, gde sam otišao da zaradim za život. Vratio sam se krajem aprila te godine, 15 dana pre zločina. Kada sam se vratio, nisam se osećao dobro, osećao sam da me mrze meštani, vređali su me, a neki su mi i pretili, pa sam opet počeo da uzimam steroide.

Blažić je zatim ispričao da je uoči masakra imao uznemirujuću prepisku na Vocapu sa prijateljem Viktorom Đorđevićem, bivšim učesnikom jednog rijalitija, i još jednom devojkom.

- To je bila kapisla da se sve ovo izdešava. Osećao sam se nenormalno te večeri, oblio me je znoj, svesno sam oružje poređao po stolu i desilo se neko zlo u meni... Eto tako se desilo.

Blažićev advokat Petar Luković pitao je svog klijenta do kada je koristio steroide, a ovaj mu je odgovorio da je uzimao te preparate za uvećanje mišićne mase čak i na dan masakra.

- Steroide mi je nabavljao Viktor Đorđević, a nabavljao sam ih i sam. Posle svega, osećam se loše. Kada sam čitao optužnicu, nije mi bilo dobro i osećao sam se loše zbog svake njihove rane, a kamoli za sve ovo što sam im uradio. Ne mogu da vratim vreme i ono što sam uradio svojim vršnjacima. Surova sudbina.

Foto: Foto: ATA Images, Društvene mreže

Krvnik rekao da mu je steroide nabavljao i Viktor Đorđević

 

Advokati porodica ubijenih i ranjenih zatim su skrenuli pažnju Blažiću da se njegov iskaz u vezi s oružjem razlikuje od onog koji je dao tokom istrage, pošto je nakon hapšenja tvrdio da je ceo arsenal slučajno pronašao na tavanu očeve kuće.

- Ovo što sam danas rekao je tačno, sve to vezano za oružje. Ne želim da moj otac nedužan plaća za ono što sam ja uradio.

Blažić se, inače, dok je bio u boksu za optužene povremeno cerio i započinjao razgovor s policajcima, što je izazvalo negodovanje i bes rođaka žrtava, pa je jedan od advokata oštećenih skrenuo pažnju sudiji da upozori monstruma na ponašanje.

Suđenje masovnom ubici i njegovom ocu se nastavlja danas iskazima oštećenih, a kako ima veliki broj oštećenih predviđeno je da oni iskaz daju i sutra. 

Krvavi pir


Podsetimo, Blažić je započeo krvavi pir 4. maja 2023. oko 22.30 u Malom Orašju, gde je bez ikakvog povoda automatskom puškom likvidirao Marka Mitrovića (18), Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (26) i maloletne Nikolu M. (15) i Aleksandra M. (17). Još četiri osobe tada su ranjene. Krvnik se zatim "mercedesom" dovezao do Dubone, gde je pištoljem zapucao na ljude koji su popravljali ogradu, pri čemu je četvoro ranio, među njima i Milomira Mijailovića.

 

Blažić je potom otišao do obližnjeg dvorišta OŠ "Momčilo Živojinović", gde je ponovo potegao automatsku pušku i ubio policajca van dužnosti Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19), kao i Dalibora Todorovića (25), dok je još četvoro teško ranio. Bežeći s mesta zločina, Uroš je oteo taksistu, koji ga je odvezao do Vinjišta kod Kragujevca, gde je monstrum narednog jutra uhapšen.

 


Urošev otac: To je sve viša sila...

Urošev otac Radiša Blažić, koji je optužen za nelegalno oružje, doveden je juče u sud iz pritvora u panciru, u pratnji nekoliko stražara. Iako je na početku izrazio žaljenje zbog žrtava masakra, govorio je o tome kao da je njemu najteže, a ne porodicama ubijenih! Na pitanja sudije, tužilaca i advokata odgovarao je nadmeno, negirao je bilo kakvu krivicu i odgovornost za zločin, uz komentar da je to sve bila "viša sila"?!?

Foto: Privatna arhiva

Radiša Blažić krivi višu silu za zločin koji je počinio njegov sin

 

- Osećam bol i žal zbog strašnog zločina koji je počinio moj sin. Nisam ni slutio da će se to desiti, 40 godina sam u Vojsci Srbije, dao sve za ovaj narod u ratu, Hagu i svašta video, ali ovde sam zaprepašćen stavovima. Moja supruga i ja smo u strahotama, ovo je najteže što čoveku može da se desi... Malo dete je velika radost, veliko dete je velika žalost. U ćeliji se molim za vaskrsenje stradalih, u neverici da je moj sin to uradio... Bio sam uvek vredan, decu sam učio da se ne bave kriminalom, da ih oružje ne zanima jer znam kakvo je to zlo - kukao je Radiša, i nastavio:

- Niko nije kriv, kriva je sudbina i sticaj okolnosti, viša sila.... Ostajem pri svom iskazu, ja nemam nikakve veze s tim oružjem, to je sve Uroš sam nabavio.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?
Live TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Ruski ministar odbrane poslao je poruku Ukrajini i svim sponzorima ukrajinskih snaga da nije trebalo da zalaze u teritoriju Rusije. I sam ministar odbrane Rusije rekao je da su formirane tri grupe koje će voditi računa o civilnom stanovništvu u Kurskoj oblasti. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" i Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo".

21.08.2024

22:56

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

Sport

Planeta

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)
Biće frke

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)

Bivši predsednik SAD Barak Obama sugerisao je da njegov naslednik i republikanski kandidat za još jedan mandat u Beloj kući Donald Tramp ima mali polni organ. Obama je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu rukama pokazao navodnu veličinu Trampovog polnog organa, ne navodeći konkretno da je to u pitanju, ali su svi u publici shvatili šta je hteo da kaže, te su se grohotom nasmejali.

22.08.2024

09:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija