• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

22.08.2024

09:30

Danas sahrane nastradalih u udesu na pružnom prelazu kod Lazarevca: Porodice očajne, otac koji je izgubio sina i ćerku nem od bola

printscreen/društvene mreže

Vesti

Danas sahrane nastradalih u udesu na pružnom prelazu kod Lazarevca: Porodice očajne, otac koji je izgubio sina i ćerku nem od bola

Podeli vest

Danas će na mesnim grobljima u Lukavici i Brajkovcu biti sahranjeni brat i sestra Mihailo D. (12) i Milica D. (14), i taksista Milan L. (69) koji su nastradali kada je na pružnom prelazu u selu Petka kod Lazarevca voz udario u "audi" u kojem su bili.

Obe sahrane će se održati u 13 sati, a kako rođaci unesrećenih kažu tuga i bol su preveliki i niko ne može da shvati kako se ovo desilo.

Foto: printscreen/192

Smrskano vozilo u kojem su poginuli taksista i dvoje dece

 

- Samo pitam zašto? Zašto Brka, kako smo zvali taksistu nije ni prikočio, a kamoli stao na pružnom prelazu? Gledao sam onaj snimak i ne mogu da shvatim? Da je išao malo brže prošao bi, da je prikočio voz bi ih udario ali u haubu, a ne ovako. Strašno. Tuga.... Velika tuga... Danas ih sahranjuju. Čuli smo da porodica taksiste hoće da dođe na sahranu dece, ali mislim da su to priče jer je i njemu sahrana u isto vreme. Znam da su zvali i izjavili saučešće. Nije ni njima lako. Em je Brka poginuo, em sada kada smo svi videli snimak nesreće, znamo da je on kriv -  priča meštanin Lukavice i dodaje: 

- Najteže je Milanu izgubio je u trenu sina i ćerku. Video je sve. Čovek je nem. Ćuti i plače, a kada priča stalno ponavlja:" Idem da vidim decu.", a plašimo se jer smo čuli kako mrmlja: " Samo da ih ispratim pa ću i ja za njima;: Samo da ih ispatim. pa ću i ja za njima." Idem da vidim moju decu."Nema veće tragedije nego da roditelj sahranjuje decu, a on sahranjuje dvoje. 

Foto: printscreen/društvene mreže

Mališani nastradali kada su sa ocem taksijem krenuli u akva park

 

Kako je za medije izjavila prijateljica nastradalog taksiste, njegova porodica je odmah nakon targedije stupila u kontakt sa porodicom dečaka i devojčice, kako bi im izjavili saučešće i istakli da su u ovom bolu obe ove porodice zajedno.

- Naš Brka proživeo je veliki deo života, ostvario je ono što je želeo i lepo je živeo, iza njega je ostalo petoro dece, iako je najmlađeg sina kasno dobio i nije dočekao da ga isprati u vojsku što smo imali u planu zajednički da proslavimo. Ali znamo kako je kad izgubiš nekog voljenog, a tek kada se radi o deci, to je tuga, oni su tek zakoračili u život - ispričala je za medije potersena prijateljica nastradalog taksiste.

Foto: Foto: Printscreen

Taksista ušao na prelaz iako je na semaforu bilo crveno svetlo

 

Ona je izrazila da postoji strah njegove porodice od reakcije porodice nastradale dece. 

- Imaju želje da budu sa porodicom stradalih mališana i pored svog gubitka, ali su danima u strahukakav će odgovr dobiti od njih, s obzirom na to da je nesreću izazvala Brkina nepažanja. Plaše se njihove reakcije, oni su izgubili decu i imaju puno pravo nekoga da krive, ali nadamo se da to neće stvoriti razdor, saosećamo svi sa njihovom boli i teško nam je što su doživeli da spremaju sahranu deci od 12 i 14 godina - kazala je ova sagovornica. 

Foto: Ustupljena fotografija

Taksista Milan L.

 

Podsetimo tragedija na pružnom prelazu u Petki kod Lazarevca dogodila se u ponedeljak, kad je u "audi "kojim je upavljao Milan L. (69) udario voz. Na licu mesta su poginuli ovzač taksija ali i brat i sestra koji su sa ocem Milanom D. krenuli u akva park u Ubu. Otac mališana je u udesu samo lakše povređen i pokušao je da pomogne svojojd eci, ali nažalost njima nije bilo spasa.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?
Live TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Ruski ministar odbrane poslao je poruku Ukrajini i svim sponzorima ukrajinskih snaga da nije trebalo da zalaze u teritoriju Rusije. I sam ministar odbrane Rusije rekao je da su formirane tri grupe koje će voditi računa o civilnom stanovništvu u Kurskoj oblasti. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" i Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo".

21.08.2024

22:56

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

Sport

Planeta

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)
Biće frke

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)

Bivši predsednik SAD Barak Obama sugerisao je da njegov naslednik i republikanski kandidat za još jedan mandat u Beloj kući Donald Tramp ima mali polni organ. Obama je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu rukama pokazao navodnu veličinu Trampovog polnog organa, ne navodeći konkretno da je to u pitanju, ali su svi u publici shvatili šta je hteo da kaže, te su se grohotom nasmejali.

22.08.2024

09:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija