• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

20.08.2024

14:10

"Samo tata da vas isprati pa će i on sa vama": Milan iz bolnice došao krvav i vrišteći

facebook

Vesti

"Samo tata da vas isprati pa će i on sa vama": Milan iz bolnice došao krvav i vrišteći

Podeli vest

Ispred kuće dečaka (12) i devojčice (14) u selu Lukavica koji su juče poginuli u strašnoj saobraćajnoj nesreći u selu Petka kod Lazarevca kada je na njih naleteo voz, nalaze se mnogobrojna rodbina i prijatelji, koji spremaju sahranu dece.

Svi ćutke spremaju poslednji ispraćaj dečice, a kako saznajemo, po njihova tela je otišao otac rano jutros i očekuje se da uskoro stigne kući.

U razgovoru za Kurir, kuma ove porodice ispričala je potresne detalje posle jučerašnje tragedije.

- Nismo mogli da verujemo kada smo saznali, deca poginula a tek su zakoračila u život, deset dana pred polazak u školu, a njih nema, drugovi zovu non stop da se raspituju jel to moguće - kaže kuma za Kurir.

Kako nam je ispričala, Milan je sa suprugom imao troje dece, međutim, supruga mu je već dugo u Italiji sa najmlađim ćerkicom, iz razloga što ju je, kako kaže kuma, država poslala na transplantaciju jetre.

- Strašno kakva je ovo tuga. Javili su im, sada očekujemo da i oni stignu ovde, ko zna koliko se potresla - kaže naša sagovornica.

Foto: Foto: Printscreen

 

 

Inače, sahrana mališana biće organizovana na seoskom groblju, međutim još se ne zna kada tačno.

Naša sagovornica podelila je sa nama kako se oseća posle jezive vesti, te je dodala da su svi iz bliže porodice juče čekali da Milan stigne iz beogradske bolnice, s obzirom na to da je poslat tamo radi snimanja.

- Ja sam ga videla sinoć, on je došao kući sav krvav, kuka, vrišti. Nema reči, nema utehe, vrišti. On je video oba svoja deteta pred očima. Meštani sela Petka kažu da je bio krvav, da je izvukao sina, a devojčicu nije mogao.

Kako saznajemo, oni su juče krenuli od kuće ka Ubu, ka akva parku. On nije vozio, stalno je gledao da im učini.

- Hteli su da idu na kupanje, da uživaju i lepo provedu dan, otac je gledao sve da im učini, često su išli sa tim taksistom, ali niko ne zna što su tuda išli, kad je bliže drugim putem ka Ubu. Ali sudbina je izgleda tako htela. Poginuli su pred sam polazak u školu. Sinoć kad je došao rekao je “samo tata da vas isprati, pa će i on sa vama" - rekla je kuma nastradale dece.

Podsetimo, otac Milan D. (38) i dvoje dece bilo je u "audiju" kojim je upravljao Milan Lazarević (69). Lazarević je inače povremeno radio kao taksista, a ovu porodicu je često vozio.

Tako je bilo i juče, kada je na njih oko 12.40 sati u selu Petka ko Lazarevca naleteo voz na putnom prelazu koji je obeležen svetlosnom i putnom saobraćajnom signalizacijom.

Međutim, kako se može videti na snimku nesreće koji je isplivao u javnost, vozač "audija" nije stao na znak stop, već je bez kočenja nastavio preko šina. Voz je naišao i svom silinom udario automobil, gurao ga više metara i potpuno ga zgužvao.

U nesreći su poginuli brat i sestra koji su sedeli pozadi, kao i Milan Lazarević, dok je otac dečaka i devojčice zadobio lakše povrede.

Otac je juče uveče pušten iz bolnice na kućno lečenje i tada je na svoj Fejsbuk profil okačio fotografiju koja slama srca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Saslušan policajac (25) iz Grocke: Primao mito, a novac predstavljao kao poklon
Hronika

Saslušan policajac (25) iz Grocke: Primao mito, a novac predstavljao kao poklon

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je policijski sužbenik PS Grocka Marko P. (25) zbog sumnje da je od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima u sedam navrata zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara od učinilaca saobraćanih prekršaja, kako bi im omogućio dalje učešće u saobraćaju bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju.

20.08.2024

13:51

sledeća vest

Vesti

Litijumom ću te, litijumom ćeš me!
Kolumne

Litijumom ću te, litijumom ćeš me!

U javnosti se već duže vreme vodi polemika oko kopanja litijuma u Srbiji. S jedne strane, imamo one koji smatraju da je eksploatacija ove vredne rude neizbežna i neophodna za ekonomski razvoj zemlje. S druge strane, postoje glasovi koji se protive otvaranju rudnika, ističući ekološke rizike i potencijalnu štetu po životnu sredinu. No, realnost je da će se litijum sigurno kopati, pre ili kasnije, bez obzira na to ko bude na vlasti. Zbog toga je od presudne važnosti da država uvede stroge mere kontrole očuvanja životne sredine i da se insistira na najvišim standardima u procesu eksploatacije.

20.08.2024

15:22

Kroz nekoliko dana raspisivanje javnog poziva za finansiranje izgradnje šumskih puteva!
Društvo

Kroz nekoliko dana raspisivanje javnog poziva za finansiranje izgradnje šumskih puteva!

Кroz nekoliko dana Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisaće javni poziv za finansiranje izgradnje šumskih puteva na onom delu teritorije Republike Srbije gde šumama gazduje JP „Srbijašume“ i to će biti prvi korak u konkretnoj budućoj saradnji Ministarstva i ovog javnog preduzeća, najavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović na današnjoj konferenciji za novinare, koju je održao zajedno sa v.d. direktora JP „Srbijašume“ Кrstom Janjuševićem.

20.08.2024

15:16

TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja!
Live TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja!

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija