• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P. Ivković

22.08.2024

12:56

"Radiša imaš unuka, seme ću vam zatrti": Ključa situacija u sudnici, komšije Blažića iznele šokantne detalje

Zoran Sinko

Vesti

"Radiša imaš unuka, seme ću vam zatrti": Ključa situacija u sudnici, komšije Blažića iznele šokantne detalje

Podeli vest

Danas je nastevljno suđenje Urošu Blažiću za masakr u selima Dubone i Malo Orašje, a roditelji ubijenih svedoče o tragediji koju su doživeli kada su ostali bez svoje dece.

- Nemam više ništa da kažem! Ja nisam video da su imali oružje, znam da se hvalio ali ne mogu da tvrdim jer nisam video, a pričao je kako ima oružja da ubije pola sela ako se zarati - rekao je Milosav Todorović otac Dalibora Todorovića, nakon čega je svedočila i njegova supruga Danijela Vujić:

- Moj sin je tog jutra otišao na posao, radio je u Elektrodistribuciji Mladenovac, imao je polaganje za kamion tog dana isto. Došao je kući, otišao je babi po lekove, zvao me je kasnije i rekao kako će da kupi pljeskavicu, uveče smo gledali utakmicu, a onda su ga pozvali u školsko, rekao je da ide na 15 minuta, i  tada sam začula pucnje. Rekla sam mužu, i krenula ka školskom, a komšinica je zvala supruga mog i rekla kako su deca pobijena. Ja sam ga dozivala "Dačo sine", kada sam ušla u dvorište, ugledala sam mog Daču kako leži između klupe. Uzeli smo ga, stavili smo ga u kombi, ja sam moje dete držala u rukama i dozivala, molila sam Boga da pomogne, videla sam da je iskrvario. Imao je puls, tako je bilo do Hitne, reanimacija je trajala 45 minuta, pogođen je u aoortu...Uroše, Radiša imaš ti unuka seme ću da vam zatrem, prokleti dabogda bili! Nećete živeti ni vi! Moj Dača je bio moje sve, sve sam izgubila ja nemam više ništa - rekla je Danijela. 

Foto: Foto: Zoran Sinko

 

 

- Ostajem pri svojoj izjavi, dodala bih da se razjasne neke stvari. Mi smo juče ostali ovde do 15h, ja vas molim da ostanemo svi i njegovi da vide kako je. Mi smo jedini iz Dubone, oni su Radiša i monstrum i njegov brat su mučili ljude i Radiša je sve to sređivao, sve je sklanjano. Pas ima više prava nego moje dete koje je bilo 15 meseci u bolnici. Oni nikada nisu odgovarali za svoja nedela, a da jesu, naša deca bi bila živa. Taj pošteni oficir neka kaže koliko je para uzeo da sinovi ne idu na ratište nečiji, i koliko je krmača pojeo, dobijao je mito i to svi znaju. Njegova supruga nije došla da pita kako je moje dete, moj sin ne želi da daje izjave jer ne može, moj sin se čuo sa njim i rekao je kako nema patike za fudbal i pita mene da mu da patike, nije imao da plati balon, moj sin je platio. Uroše, pogledaj me, kaži da li je istina, da li ti je krivo, da li smo to zaslužili? 15 meseci bola! On nama nije rekao zašto je pucao na našu decu, Uroš je tukao sve i njega, brata, dedu i majku, a moje dete je zbog njega doživotni invalid. Hvalio se kako je kupio dva stana ali prepisao na druge da bi dobio i stan iz vojske - vikala je Milica Ivković majka Ivana Ivković koji je u trenutku masakra bio maloletan. 

- Ostajem pri svemu izjavljenom. Vratio bih se na  kamione koji su izvezli svašta iz njihovog dvorišta, Moj sin se i dalje bori. Radiša je kao i njegov otac, koji je uvek imao oružje pa puca kad se napoije. Hvalio se na svadbi da ima oružje, za slavlja su pucali, kako kad su pucali nekad rafalno nekad pojedinačno. Pridružujem se gonjenju. Uroše i radiša ja bih želeo da vas sutra puste, i da ovo rešim sam!- izjavio je Milan Ivković iz Dubone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Starović: Srbija se ne opredeljuje ni za jednog od kandidata za predsednika SAD, već se u Čikagu zalaže za sopstvene interese!
Politika

Starović: Srbija se ne opredeljuje ni za jednog od kandidata za predsednika SAD, već se u Čikagu zalaže za sopstvene interese!

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nemanja Starović, koji predvodi srpsku delegaciju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, istakao je da učešće Srbije na tom skupu ne znači da se ona opredeljuje za bilo koja od dva kandidata za predsedničke izbore u SAD, već je to prilika da na najbolji način predstavi sopstvene interese i ostvari političke kontakte sa važnim predstavnicima međunarodne zajednice.

22.08.2024

13:44

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija