• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.J.

23.08.2024

20:42

Večna ti slava junače! Mural posvećen Nikoli Krsmanoviću osvanuo u njegovom rodnom Dragincu( FOTO)

T.J./Društvene mreže

Vesti

Večna ti slava junače! Mural posvećen Nikoli Krsmanoviću osvanuo u njegovom rodnom Dragincu( FOTO)

Podeli vest

Na ulasku u selo Draginac osvanuo je mural posvećen Nikoli Krsmanoviću (34), mladom policajcu koji je pre nešto više od mesec dana tragično preminuo nakon što ga je na radnom mestu usmrtio Albanac Faton Hajrizi.

Inicijativu za oslikavanje murala pokrenuli su porodica i prijatelji, a delo je, kako smo saznali od meštana, akademskog slikara Milana Milosavljevića Deroksa. Na njemu je prikazan Nikola u uniformi, a pored je oslikana zastava Srbije, što jasno simbolizuje da je život dao za svoju zemlju.

- Bio je hrabar momak, uvek spreman da se žrtvuje za druge, sa ovim muralom se osećamo kao da je prisutan među nama - kaže meštanin Momčilo Đurić.

- Nikola je bio izuzetno dete. Njegova smrt nas je sve pogodila, i ovaj mural je način da se sećanje na njega nikada ne ugasi - dodaje Vladimir Đurić. 

 

Foto: T.J.

 

Nikola Krsmanović, pripadnik Granične policije Trbušnica i bivši pripadnik Žandarmerije, bio je omiljen u svojoj zajednici. Njegova smrt je potresla ne samo porodicu, već i sve one koji su ga poznavali, te mural ne predstavlja samo podsećanje na njega, već šalje i poruku o vrednostima koje je živeo - poštenju, hrabrosti ljubavi  prema porodici, svom poslu i zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija