• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

24.08.2024

21:59

Krvavi obračun zbog šamaranja devojke: Peka Kartel ubio bivšeg žandarma!

Informer

Vesti

Krvavi obračun zbog šamaranja devojke: Peka Kartel ubio bivšeg žandarma!

Podeli vest

Predrag Todorov (34), zvani Peka Kartel, ubio je pre tačno sedam godina bivšeg pripadnika Žandarmerije Sašu Mihajlovića Budru (36) na Keju Kola srpskih sestara u Nišu. Sukob između njih dvojice je kulminirao kobnog jutra, jer je Todorov prethodno Mihajlovićevoj devojci lupio šamar.

Prema rečima Informerovog izvora iz istrage, Todorov i Mihajlović se nikad nisu podnosili i bilo je pitanje trenutka kada će njihova netrpeljivost eskalirati. 

Obojica su uoči krvoprolića prethodno bili u kafiću "Loko" i tu su se zakačili. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu rešili problem zbog šamaranja njegove devojke i da ga "nije ispoštovao":

- Todorov je izašao iz kafića i poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje, što je bivši žandarm i učinio. Peka je odmah ispred lokala ispalio jedan hitac u vazduh. Tada je Mihajlović rekao da ga se ne plaši i krenuo ka njemu. Todorov mu je dobacio: 'Jel tako?', a potom ispalio pet hitaca u Mihajlovića iz malokalibarskog pištolja i ubio ga.  

Sin uglednog generala

Nakon zločina, Peka Kartel je pobegao taksijem u Beograd i u bekstvu je bio četiri godine. Izručen je Srbiji tek 18. oktobra 2021. iz Nemačke, gde je uhapšen po poternici. Osuđen je godinu dana kasnije na 15 godina zatvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Todorov je, inače, iz ugledne porodice. Otac mu je Ilija Todorov, sada penzionisani brigadni general Vojske Srbije. Međutim, i on i žrtva su imali podeblje krivične dosijee.

- Protiv Todorova su podnošene prijave zbog oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti. U novembru 2016. pucao je iz pištolja u 'Kubo klubu' u Nišu i tom prilikom ranio šankericu K. S. (21), koja je zadobila povredu noge, kao i M. M. (46) kojem je povređena peta. Bio je i jedan od trojice navijača koji su uhapšeni 2012. zbog tuče i sukoba sa policijom na rukometnoj utakmici Partizan - Flensburg u niškoj hali Čair, kada su se na tribinama sukobile dve zavađene frakcije navijača - 'Zabranjeni' i 'Niški kartel' - otkrio je tada naš sagovornik iz istrage.

Foto: Fejsbuk

Ubijeni Saša Mihajlović izbačen iz Žandarmerije zbog "ispada"

S druge strane, kako je naveo, ni Mihajlović nije bio "cvećka":

- Mihajlović je rodom iz sela Berevca u opštini Štrpce, na Kosovu i Metohiji, a u Nišu je živeo poslednjih godina. Pripadnik niškog odreda Žandarmerije bio je do 2011. kada ga je napustio zbog ometanja službenog lica u vršenju poslova bezbednosti. Bio je osuđen na godinu i dva meseca zatvora, jer je 2008. u alkoholisanom stanju izazvao udes u kojem je teško povređen jedan motociklista. Takođe, protiv njega su podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica na dužnosti, kao i zbog falsifikovanja novca. 

Bio u vezi sa Kulićkom

U vreme ubistva Mihajlovića, Peka Kartel je bio u vezi sa Tijanom Kulić, mlađom sestrom Miljane Kulić koja je u međuvremenu postala rijaliti zvezda.

Tijana je na svom Fejbuk profilu tih dana kačila ljubavne poruke odbeglom ljubavniku: "Živim da te volim, jer moje si nebo, moje sve, i ko prvog dana volim te, u tvome dahu ima nešto što pomera sat unazad. Ne osećam se dobro, ja otrovana sam tobom. Sve bih dala da si tu. U mom srcu uvek ostaješ, mnogo mi nedostaješ. Ko te voli, ludo najluđe kao ja?"  

Foto: Fejsbuk

Tijana Kuljić i Predrag Todorov u vreme najveće ljubavi

U medijima je ostala zabeležena i pretnja "Tijaninim momkom", koju je dve godine ranije izrekla Miljana Kulić u rijalitiju svom bivšem momku Lazaru Čoliću Zoli!

- Znači, biće ti kičma polomljena. U sina ti se kunem, ostaćeš bez ičega. Sve će biti zapaljeno. Ne znaš s kim imaš posla. Tijanin momak je ubio dečka zbog Tijane. Da ubije još jednog, boli ga du*e... bićete ubijeni i majka i ti! - rekla je tada Miljana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija