• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

26.06.2024

16:11

Ćenta i Saško Ludak izrešetani u centru Niša! Profi-ubice pobegle na skuteru

D. K./Informer

Vesti

Ćenta i Saško Ludak izrešetani u centru Niša! Profi-ubice pobegle na skuteru

Podeli vest

Žarko Savić Ćenta (33) i njegov prijatelj Aleksandar Barjaktarević (35), zvani Saško Ludak, ubijeni su pre tačno sedam godina u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u centru Niša, u blizini zgrade suda!

Njih dvojica su izašli sa suđenja i krenuli prema kafiću, a dvojica ubica su im prišli na skuteru i ispalili u njih šest hitaca tog 26. juna 2017.!

I Ćenta i Saško Ludak bili su dobro poznati policiji i sve ukazuje da su ubijeni zbog neraščišćenih računa u podzemlju. Na njih su pucale profesionalne ubice, koji su možda i angažovani iz inostranstva! Do danas nije otkriven njihov identitet.

Pratili ih danima

Informerov izvor iz istrage otkrio je tada da je na Savića i Barjaktarevića pucano u 11 sati u ulici Ive Lole Ribara:

- Barjaktarević je tog jutra imao zakazano suđenje zbog zločina u Mokranjčevoj ulici u Nišu 2008. U tom postupku, Saško Ludak je optužen za pomaganje u ubistvu, a Ćentin brat Marko Savić za ubistvo. Marko je iz leskovačkog zatvora, gde izdržava kaznu zbog krađe, trebalo da bude doveden na to suđenje. Međutim, nije se pojavio zbog navodne bolesti pa je odloženo.

Barjaktarević i Savić su nakon toga iz suda krenuli do obližnjeg kafića "Pandora", gde su čekali advokata, koji je kasnio. Sudeći po načinu na koji je likvidacija izvedena, ubice su ih sve vreme pratile.

Foto: D. K.

Ubijeni Žarko Savić Ćenta preminuo na mestu

Očevidac mafijaške likvidacije posvedočio je da mu je bilo čudno kad je video dvojicu momaka kako skuterom kruže oko kafića:

- Prošli su ulicom nekoliko puta. Vozač je bio mršav, imao je kacigu sa tamnim vizirom, pa mu se lice nije videlo, a suvozač je bio puniji i takođe je imao kacigu. Kad je video Savića i Barjaktarevića, sišao je sa motora, prišao im i pucao na njih šest puta. Onda je skočio na motor, podigao majicu i zatakao pištolj za pojas. Odvezli su se ka Bulevaru Nemanjića.

Ćenta je preminuo na mestu, jer mu je pucano u glavu i grudi, dok je Barjaktarević umro na operacionom stolu od teških povreda grudnog koša.

Istraga dvostrukog ubistva bila je usmerena u više pravaca. Ispitivala se i moguća veza sa zločinom u Mokranjčevoj ulici, zbog kojeg su Ćenta i Saško bili na suđenju.

- Ćentin brat Marko Savić i njegov prijatelj Dušan Kuzmanović osuđeni su 2011. na ukupno 31 godinu zatvora, jer su 2008. u Mokranjčevoj ulici ubili radnika obezbeđenja jednog kafića, Marka Pavlovića (22), a teško ranili njegovog brata Miroslava. Zbog pomaganja u ubistvu, Barjaktarević je osuđen na tri godine zatvora. Međutim, nakon žalbe njihovih branioca, Apelacioni sud im je ukinuo tu presudu i predmet vratio na ponovno odlučivanje - rekao je naš sagovornik.

Barjaktarević je u međuvremenu pobegao iz Srbije, ali se pre nekoliko godina vratio sa velikim novcem, za koji se spekulisalo da je stečen nezakonitim poslovima. U medijima je povezivan čak i sa bandom "Pink panter", koja je čuvena u svetu po spektakularnim pljačkama juvelirnica.

Promenio prezime

Saško se tih godina i oženio i svoje prezime Anđelković zamenio ženinim, Barjaktarević, što ukazuje da je pokušao da zametne trag osobama sa kojima je imao neke neraščišćene račune.

Foto: D. K.

Saško Ludak u bombaškom napadu ostao bez noge

Godinu pre ubistva je čudom preživeo bombaški napad u Nišu, zbog čega je ostao invalid. On je tada najavljivao da će se osvetiti zbog napada koji ga je koštao noge, pa je u opticaju bila i mogućnost da su ga isti napadači opet napali i preduhitrili ga.

Inače, Ćenta je u svom dosijeu u policiji imao prijave za trgovinu drogom, nanošenje teških telesnih povreda i narušavanje javnog reda i mira, dok je Saško Ludak imao pomaganje u ubistvu, nasilničko ponašanje i izazivanje opšte opasnosti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija