• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danica Ćuruvija

28.08.2024

20:28

EKSKLUZIVNO! Udovica monstruma našla novi dom kod Mladenovca! Preudala se žena ubice iz Ivanče

Informer

Vesti

EKSKLUZIVNO! Udovica monstruma našla novi dom kod Mladenovca! Preudala se žena ubice iz Ivanče

Podeli vest

Javorka Bogdanović (72), supruga Ljubiše Bogdanovića (61), koji je u aprilu 2013. dana ubio 13 ljudi u Velikoj Ivanči, ponovo se udala u jednom selu kod Mladenovca, ekskluzivno saznaje Informer.

"Mladoženja" je ranije radio za Ljubišu, a od Javorke je stariji 12 godina!

Vitalan i srećan

Kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora, udovica masovnog ubice, koji je 9. aprila 2013. najpre ubio sina i majku, pa još 11 komšija i rođaka, u drugi brak je uplovila pre nekoliko meseci.

Prema informacijama Informera, Javorka se udala za čoveka kom je žena umrla pre godinu i po dana, a dece nema.

- Čuli smo da se Javorka udala i primetili da više ne ide na grob sina Branka, kojeg je Ljubiša ubio tokom krvavog pira. Pričaju i da jedna njena ćerka ne odobrava njen novi brak, dok ga je druga ćerka prihvatila - priča naš izvor.

 

Foto: Informer DN

Javorka Bogdanović

 

U mestu u kojem živi "mladoženja" rekli su nam da ga svi zovu deda Mićara i da je vitalan starac.
Novinar Informera uspeo je juče da kontaktira deda Mićaru, koji nije krio sreću što se ponovo ženi.

Čini se i da mu apsolutno ne smeta što je Javorkin muž počinio najveće masovno ubistvo u novijoj istoriji Srbije.

- Jeste, oženio sam se sa Javorkom pre pet meseci! Nismo se zvanično venčali, jer ona ima svoje imanje u Velikoj Ivanči, pa hoće da ga sačuva samo za nju i ćerke. Ja bih to rado ozvaničio, ali ona neće. Lepo se slažemo, ona je vredna žena. Ja imam 84 godine, evo, baš danas mi je rođendan i zadovoljan sam - rekao nam je raspoloženi Mićara. 

 

 

Javorkinin novi muž ispričao nam je i kako je došlo do braka sa udovicom masovnog ubice.

- Mi smo bili prijatelji godinama, ja sam sa njenim mužem bio drug. Kod njih sam ranije radio, orao, radio sa svim mašinama... Otkad sam ostao bez supruge, pre godinu i po dana, razmišljao sam i razmišljao proteklih godinu dana da je oženim. Onda sam je slučajno sreo pre pet meseci, rekla mi je: "Čika Mićo, i ja sam nešto razmišljala o tome da se uzmemo..." Živela je 13 godina sama, a i ja sam bio sam. Nisam mogao više tako da živim, kičma mi je otkazala, pa smo se videli nekoliko puta i preselila se kod mene - priča srećni "mladoženja".

Novi Javorkin suprug se pohvalio kako ima veliko imanje u selu, ali da ga je oglasio na prodaju jer ne može više da ga održava.

- Imam kuću, a planiram da se stalno preselim sa Javorkom u garsonjeru u Mladenovcu. Kuća je velika, 15 sa 52 metra. To imanje prodajem sada. Ima 60 ari placa, vodu, kuća ima sedam odeljenja, izolacija je urađena, imam pomoćne zgrade, štalu, sve građeno od tvrdog materijala... Cenim sve to oko 160.000 evra. Trenutno smo u kući, a malo odemo i u garsonjeru - pohvalio  nam Javorkin novi životni saputnik.

 

Foto: printscreen

Ljubiša i njegove žrtve

 

Inače, posle masakra koji je zgrozio Srbiju i ceo region, Javorku su gotovo svi izbegavali u Velikoj Ivanči. Ona je svaki dan išla na grob sinu Branku, a o njoj i o porodičnoj kući, u kojoj je Ljubiša započeo krvav pir, brinuli su njeni ćerka i zet iz sela Jagnjilo kod Mladenovca.

- Znam da je moj suprug ubio nedužne, ali se ne plašim osvete - rekla nam je Javorka posle masakra, i dodala:

- Neka dođe ko god hoće, ja ništa kriva nisam. Teško mi je kada čujem da narod laže da smo Ljubiša i ja sve zajedno smislili, da smo navili sat da se probudimo i da on krene u masakr. Ne bih ćutala da sam bilo šta znala! Pa zar ne bih sina spasla?! - rekla je ona tada.

Pričala je i da ne zna zbog čega je Ljubiša te večeri krenuo u krvavi pohod.

- Dobila sam njegovu penziju, sa tim plaćam struju i lekove. Uradio je nešto najgore, ali on je ipak otac moje dece. Čuvam, evo, i njegov telefon. Pozvonio je jednom... Zvao ga je neki rođak iz Kanade, nije znao šta se dogodilo. Volela bih da mogu da vratim vreme, ali povratka nema - rekla je svojevremeno Javorka.

Niko ne zna zašto

Podsetimo, Ljubiša Bogdanović je kobnog jutra na spavanju ubio ukupno šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka, pri čemu je neke domove u selu potpuno "zatvorio".

Kada je završio krvavi pohod, pucao je sebi u bradu i dva dana kasnije je preminuo u Urgentnom centru. Masovni ubica nije sahranjen na groblju u Velikoj Ivanči, kao sve njegove žrtve, jer meštani nisu dozvolili, već u selu Rajkovac koje je udaljeno oko 15 kilometara od ovog mesta.

Bogdanović pre masovnog ubistva  nije imao policijski dosije, niti je bio konfliktna ličnost. Posebno zbunjuje činjenica da preživeli meštani i Ljubišini rođaci i dan-danas ne znaju šta mu se dogodilo u glavi da napravi takav užas.

 

Foto: Informer

Porodična kuća Bogdanovića

 

Ljubiša Bogdanović je 9. aprila 2013. najpre pištoljem ubio majku Dobrilu (83) i sina Branka (42). Potom je provalio u kuću porodice Despotović gde je pobio svih pet članova, uključujući dvogodišnjeg Davida. Zatim je ubio po dvoje članova porodica Ješić, Mijailović i Stekić.

Krvavi pir trajao je pola sata, a završio se pokušajem ubice da presudi i sebi hicem u glavu. Preminuo je dva dana kasnije.

Tokom krvavog pira je teško ranio i suprugu Javorku koja je, nakon zločina, govorila da joj je "najveća kazna što je preživela".

Javorku niko nije osuđivao zbog onoga što je njen suprug učinio, ali je takođe niko nije želeo u svojoj kući. Brogu o njoj vodile su ćerke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!
Politika

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!

Reagujući na molbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima zaštiti samostalnost postupajućih tužilaca u ovom tužilaštvu, Visoki savet tužilaštva ponovo je apelovao na građane da ne preduzimaju ni jednu radnju koja bi za posledicu imala sprečavanje službenih lica da obavljaju svoje službene dužnosti

28.08.2024

21:41

TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)
Live TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)

Moskovske trupe preuzele kontrolu u naselju Komišivka u Kurskoj oblasti. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 12 ukrajinskih letilica. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju i južnu rusku granicu. Kremlj odbacio mirovni plan Zelenskog. Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Izrael potvrdio da je izveo napad u Siriji. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su novinar Nikola Jović i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.08.2024

22:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28