• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

29.08.2024

11:30

Srbi osuđeni u Sloveniji: Pokajali se i priznali da su uzgajali marihuanu, a zarađivali su ovoliko

Shutterstock/B7 Photography

Vesti

Srbi osuđeni u Sloveniji: Pokajali se i priznali da su uzgajali marihuanu, a zarađivali su ovoliko

Podeli vest

Trojica srpskih državljana sklopilo je sporazum sa slovenačkim tužilaštvom po kojem ih je sud osudio na zatvorske kazne zbog uzgajanja marihuane u iznajmljenoj kući u Posavju kod Krškog.

Ovim sporazumom Milan Dejanović, Miroslav Mirković i David Bakić su osuđeni na kazne od 15 do 26 meseci zatvora i oni će nakon izdržane kazne biti deportovani iz Slovenije. 

Ova trojka uhapšena je prošlog novembra kada je uhapšen i Milan Zorić koji nije sklopio sporazum. 

Pretpostvalja se da je ova ekipa za samo nekoliko meseci zaradila 120.000 evra, a utvđeno je da su oni iznajmili jednu kuću u kojoj su napravili narko fabriku. 

- Milan Zorić je od sredine septembra do kraja novembra prošle godine uzgajao i brinuo o rastu najmanje 700 biljaka kanabisa, sve dok nisu sazrele. Zatim je sa Dejanovićem, Mirkovićem i Bakićem rezao biljke, sušio ih i pripremao za prodaju - prenose slovenački mediji. 

Mediji prenose da su na suđenju trojka koja je priznala krivicu izjavila da su u ovaj posao ušli zbog lošeg materijanog stanja, a navodno su Bakić i Mirković izjavili da su od rezanja marihuane zarađivali dnevno 150 evra.

Foto: MUP Srbije

Policija u kući pronašla 300 stabljika kanabisa

 

Inače Milan Zorić koji nije priznao krivicu osim za nelegalnu proizvodnju droge, tereti i za krađu struje. 

Ova grupa je otkrivena kada je primećena prevelika potrošnja struje u kući koju su iznajmljivali.  Navodno, iz elektrodistribucije je primećeno da je u toj kući potrošeno za nekoliko meseci 74.000 kilovata struje, što je račun od oko 27.000 evra, dok prosečno domaćinstovo za godinu dana troši oko 3.000 kilolovat sati.

- Kada je policija upala u kuću, otkrila je da je sprat preuređen u laboratoriju za uzgoj marihune. Na spratu su pronađeni sistem za ventilaciju, uređaji za osvetljenje, prostorije su bile dodatno izolovane, a napravljen je i sistem za navodnjavanje biljaka - saopšteno je iz policije. 

Policija je prilikom hapšenja Srba u kući pronašla 300 biljaka kanabisa i oko 15 kilograma osušene "trave".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28