• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

30.08.2024

11:05

Ogaslila se ćerka čuvara koji je ubijen na Adi Ciganliji: Moj otac nije morao da radi imao je penziju, ali je voleo da je među ljudima

Shutterstock

Vesti

Ogaslila se ćerka čuvara koji je ubijen na Adi Ciganliji: Moj otac nije morao da radi imao je penziju, ali je voleo da je među ljudima

Podeli vest

Marijan S. (77) preminuo je u Urgentnom centru nakon što su ga trojica tinejdžera brutalno petukli u napuštenom objektu na Adi Ciganliji, u prvom trenutku se mislio da je on beskućnik, ali se onda utvrdilo da je on radio ako čuvar, a sada se za medije oglasila i njegova ćerka koja je ispričala da je on bio građevinski inženjer, da je u penziji i da nije morao da radi, ali da je ovako stalno bio sa ljudima.

- Moj otac je rođen u Beogradu, 1947. godine. Imao je 77 godina. Bez zdravstvenih problema. Bio je iz imućne porodice. Moj deka, njegov otac, bio je direktor "Borbe". Tata je pod uticajem svoje bake Italijanke, katolkinje, bio protiv komunizma i vrlo religiozan. Tatin deka, Leopold, takođe je bio katolik iz odreda Svetog Ignacia de Loyole. Originalno prezime mu je bilo Stiko, koje su tatini roditelji promenili da bi postali Jugosloveni - objašnjava Kristina. 

Kako je Kristina ispričala njen otac je imao stan na Banovom Brdu, a dok je bila mala stanovali su na Novom Beogradu, Šumicama. 

- Otac je radio u svojoj struci i bio je cenjen. Projektovao je i Džejevu kuću sa kojim se i družio. Bio je fleksibilan, osetljiv na različite kulture, verovanja i nacionalnosti drugih ljudi. Stabilan i ambiciozan radnik. Direktor građevinskih firmi u Beogradu i Moskvi - kazala je Kristina.

Ona objašnjava da dok su živeli na Novom Beogradu, njen otac Marijan bi dovodio romsku decu kod njih u stan da se igraju sa njom.

- Uvek sam sve imala, najskuplje barbike... Vodio me je u zoološki vrt, bioskop, pozorišta, koncerte. Letovali smo po mesec dana u Crnoj Gori i Dubrovniku. Kasnije, kada je otišao za Moskvu, slao je barbike kojima sam davala imena po ruskim gradovima. Mama i ja smo se preselile kod njenih roditelja, a deca iz gde bi deca iz cele ulice dolazila da se igraju sa kuhinjama, dnevnim sobama, prodavnicama za barbike. Sve drugarice iz detinjstva su ga volele. Kupio mi je stan na Zvezdari - dodaje ona.

Kristina dodaje da su njena mama i njen tata, ostali u prijateljskim odnosima kada su se sporazumno razveli.

- Redovno su se čuli i viđali. Poslednji put su se čuli početkom avgusta. Imao je svoju penziju i živeo je na Banovom brdu, nije morao da radi na Adi Ciganliji, ali voleo je da bude među ljudima - dodaje ona.

Podsetimo u noći između 19. i 20. avgusta, Marijana su napala i brutalno pretukli devetnaestogodišnjak i dvojica šesnaestogodišnjaka, koji su pre toga divljali po baštama zatvorenih kafića lomeći i kradući sve što im je palo pod ruku, a napali su i jedan par i devojci polomili vilicu i nos. 

Nesrećnog penzionera su unakaženog i sa polomljenom lobanjom i rebrima ostavili u lokvi krvi i njega je sledećeg jutra našao jedan čistač. U bolnici su lekari sve pokušali kako bi mu spasili život, ali je nažalost preminuo 23. avgusta. 

Trojica huligana su uhapšeni i njima se na teret stavlja krivično delo nanošenje teške telesne povrede sa smrtnim ishodom za koje za zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Sport

Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."
Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj je u avgustu mesečno porasla za 0,1 odsto na 6,1 odsto pošto je broj nezaposlenih porastao za 63.000 u odnosu na jul na 2,87 miliona, objavila je danas nemačka Savezna agencija za zapošljavanje sa sedištem u Nirnbergu.

30.08.2024

12:41

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!
samo poen!

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima jedan procentni poen prednosti u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa, uoči novembarskih izbora, pokazuje najnovija anketa lista Volstrit Džornal (WSJ).

30.08.2024

08:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija