• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.09.2024

13:30

Policajac pod istragom! Sumnja se na ovo krivično delo

Shutterstock

Vesti

Policajac pod istragom! Sumnja se na ovo krivično delo

Podeli vest

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Ilije Đ. (51) zbog sumnje da je kao policijski službenik Odseka za trasološke analize primio novac u ukupnom iznosu od 157.000 dinara, da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju bi morao da izvrši.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju dva krivična dela primanje mita, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Protiv Andrije D. (26) i Ilije D. (30) biće sprovedene dokazne radnje zbog sumnje da su izvršili po jedno krivično delo davanje mita.

 

Foto: printscreen

Mito/Ilustracija

 

Na saslušanju pred postupajućim javnim tužiocem Ilija Đ. je negirao izvršenje krivičnog dela, dok su se Andrija D. i Ilija D. branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Postoje osnovi sumnje da je Ilija Đ. krivična dela izvršio u periodu od 24. maja 2024. godine do 22. avgusta 2024. godine kao šef Odseka za trasološke analize i veštačenja, Odeljenja za trasološka i daktiloskopska veštačenja i vođenje nacionalnog AFIS registra, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Uprave za tehniku Direkcije policije.

On je, kako se sumnja u navedenom periodu sačinio 38 potvrda o izvršenom forenzičkom pregledu, bez fizičkog pregleda vozila u službenim prostorijama MUP i u istima navodio da je potrebno utiskivanje ID oznake motora i to za vozila za koja bi Andrija D. u svoje i u ime drugih lica podnosio zahteve za utvrđivanje ID oznake motora, na osnovu kojih potvrda bi u firmi u kojoj je zaposlen vršio utiskivanje.

Ilija Đ. je tako postupio suprotno odredbama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, dok su mu Andrija D. i Ilija D. u dva navrata predali poklone u vidu novca, 37.500 dinara i 120.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovog septembra stiže nova, redizajnirana Orion TV aplikacija!
Društvo

Ovog septembra stiže nova, redizajnirana Orion TV aplikacija!

Kompanija Orion telekom je predstavila redizajniranu verziju svoje popularne aplikacije za velike ekrane, donoseći korisnicima unapređeno iskustvo gledanja TV sadržaja uz moderniji dizajn i intuitivniji korisnički interfejs. Ova verzija aplikacije namenjena je korisnicima televizora, dok će verzija za telefone i tablete biti dostupna u skorijoj budućnosti.

02.09.2024

17:00

TV

Sport

Planeta

Tramp će pregaziti Kamalu! Potpredsednica Amerike se izblamirala pred celom nacijom
Izbori u SAD

Tramp će pregaziti Kamalu! Potpredsednica Amerike se izblamirala pred celom nacijom

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp pregaziće svoju demokratsku rivalku Kamalu Haris na predstojećoj debati 10. septembra, a verovatno i na izborima u novembru. To je ocena većine američkih stručnjaka nakon prvog intervjua Harisove otkako joj je predsednik Džo Bajden prepustio predsedničku nominaciju, u kojem je delovala nervozno, nesigurno i neodlučno, te nije uspela da odgovori na goruća pitanja u zemlji.

02.09.2024

18:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija