• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

05.09.2024

08:11

Radnik opisao kako je sa kolegama spasio otrovanog oca i sina iz podruma u Mirijevu: Čuli smo zapomaganje i odmah smo reagovali

Informer, Miloš Rafailović

Vesti

Radnik opisao kako je sa kolegama spasio otrovanog oca i sina iz podruma u Mirijevu: Čuli smo zapomaganje i odmah smo reagovali

Podeli vest

A. J. (50) i njegov sin M. J. (19) otrovali su se prekjuče tokom krečenja podruma u porodičnoj kuću u Mirijevu u Beogradu. Njihovo zapomaganje čuo je radnik mehaničarske radnje koja se nalazi preko puta njihove kuće i sa kolegama priskočio u pomoć.

Kakva se drama odigrala u Mirijevu za medije je opisao jedan od mehaničara.

- Čuli smo da neko doziva pomoć iz kuće preko puta naše perionice. Porodicu poznajemo dobro i odmah je nekoliko nas pritrčalo da im pomogne. Ušli smo u dvorište, a glas zapomaganja vodio nas je do podruma. Brzo smo reagovali i to je sigurno ono što im je spasilo život - kaže jedan od hrabrih radnika i dodaje:

- Klinca smo izvukli lako, jer je on dosta lakši, ali smo se namučili sa A. J. jer nije davao znake života. Delovalo je kao da nije živ. Jedva smo ga izvukli iz podruma, vukli smo ga merdevinama, ali smo uspeli da ga izbavimo iz prostorije.

Kako je zatim naveo radnik, ubrzo je došla policija, ekipa Hitne pomoći i vatrogasci koji su preuzeli dalje.

- Ključno je bilo što smo ih što pre izvukli. Hvala Bogu da su komšije dobro - naveo je ovaj skromni radnik.

 

 

Obližnje komšije ove porodice kažu da im je prekjuče bilo strašno, jer isprva nisu znali šta se dešava, a videli su nekoliko saniteta i policiju.

- Čuli smo sirene, izašla sam na prozor i vidim da su se okupili kod komšija. Bila sam u šoku, počela sam da se tresem, jer nisam znala šta se desilo s obzirom da je bilo mnogo ljudi. Sišla sam dole i raspitivala sam se šta se dogodilo, tada sam saznala da su se otrovali - kaže jedna od stanarki obližnje zgrade i dodaje:

- Neko od članova porodice iz dvorišta je vikao: "Bićete dobro, bićete dobro. Nemoj samo da mi umrete." Scena je bila jeziva, jer je delovalo kao da A. J. neće preživeti. Bio je na tim nosilima, nije se pomerao. Sad kad se setim prođe me neka jeza.

Zatim je komšija dodao, "da i male stvari, obične mogu da te odvedu u smrt."

- Bilo je sve to strašno, ali dobro su sada. Ko bi rekao da možeš da nastradaš dok krečiš podrum, ali eto i te stvari se dešavaju. Dobro je da je ovo priča sa srećnim krajem - rekao je jedan stariji gospodin.

Inače, kako smo ranije pisali, T. J. majka A. J., odnosno baka M. J. koji su se juče otrovali ispričala je kakvu dramu su preživeli.

- Otišla sam da spavam kada je sin krenuo da kreči podrum. Do podruma vode merdevine i ta vrata su jedini izvor vazduha i svetlosti. Verovatno kako je dole bio dugo zbog zatvorenog prostora ošamutio ga je taj miris, pozlilo mu je i pao je. Ali je pao tako da je udario glavom o beton. Ostao je tako nepomično da leži - rekla je naša sagovornica:

- Njegov sin, a moj unuk je bio sa njim i njega je ošamutilo, ali je bio svestan. Toliko svestan da je uspeo da doziva pomoć. Ja ih nisam čula, na svu sreću čuli su ih momci koji rade u mehaničarskoj radnji preko put naše kuće. Ušli su momci odmah, izvlačili su ih iz podruma. Probudila sam se, čujem galamu, pomislim da nije kod nas, ali pogledam kroz prozor i vidim dvorište puno ljudi.

Kako nam je opisala, mislila je da joj je sin mrtav s obzirom da su ga izvukli iz podruma bez svesti.

Na svu sreću otac i sin se nalaze na Vojnomedicinskoj Akademiji (VMA) i sada su dobro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!
Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!

Sremsko polje Leget je bilo poprište bitke između srpske i austrougarske vojske, boja koji se septembra 1914. godine odigrao na teritoriji Monarhije, u Sremu, nakon što je Srbija pritisnuta zahtevima Rusije i Francuske odlučila da iscrpljenih snaga forsira reku Savu i žrtvuje se za viši cilj.

05.09.2024

07:15