• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.09.2024

14:59

Prst na obaraču, metak u cevi za Jovana Vukotića! Podignuta optužnica za pokušaj ubistva vođe škaljarskog klana!

printscreen

Vesti

Prst na obaraču, metak u cevi za Jovana Vukotića! Podignuta optužnica za pokušaj ubistva vođe škaljarskog klana!

Podeli vest

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici predalo optužnicu protiv okrivljenog Petra Mujovića, za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, na štetu pokojnog Jovice Vukotića.

Optužnica je, kako navode iz ove institucije, podignuta zbog sumnje da je okrivljeni član grupe Radoja Zvicera.

- Optužnica je podignuta zbog postojanja osnovane sumnje da je okrivljeni, kao pripadnik kriminalne organizacije okrivljenog R.Z, a čiji su pripadnici i Lj.M, P.L, R.Ž, N.S, S.K, M.V, D.R, R.M, N.P. i R.P, protiv kojih su već podignute optužnice od strane ovog tužilaštva, za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična dela i koje su potvrđene i stupile na pravnu snagu, sprovodeći kriminalni plan organizatora kriminalne organizacije, okrivljenog R.Z. i pripadnika, okrivljenih S.K. i M.V, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda – netrpeljivosti mržnje i radi uspostavljanja prevlasti njihove kriminalne organizacije, 21. oktobra 2020. godine, u Kotoru, pokušao da liši života jednog od organizatora suprotstavljene kriminalne organizacije, oštećenog J.V. 

On je tada naoružan pištoljem mehanički uništenog fabričkog broja, sa 15 metaka i metkom u cevi, spremnim za opaljenje, čekao ispred zgrade Uprave policije Odeljenja bezbednosti Kotor, kako bi ga u pogodnom trenutku lišio života, prilikom dovođenja od strane policijskih službenika. Ipak on je u izvršenju krivičnog dela sprečen jer su ga službenici policije lišili slobode - piše u saopštenju Specijalnog tužilaštva

Nezakonito obustavljen postupak u odnosu na Zvicera

Mujović je pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Kotoru, zbog istog životnog događaja, oglašen krivim za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i osuđen na kaznu zatvora od pet meseci.

“Izrečena mu je i mera bezbednosti oduzimanje predmeta - pištolja kao sredstva izvršenja krivičnog dela, dok je u odnosu na organizatora kriminalne organizacije okrivljenog R.Z. i pripadnike - okrivljene S.K. i M.V., kao saizvršilaca krivičnog dela, u postupku kontrole opravdanosti i zakonitosti optužnice Specijalnog državnog tužilaštva, u tom delu nezakonito obustavljen krivični postupak, rešenjima Višeg suda u Podgorici, Kvso br.32/23 i Apelacionog suda Crne Gore Kvsž br.329/23, od 9. oktobra i 22. novembra prošle godine, pa je Vrhovni sud Crne Gore, presudom Kzz br.1/2024, od 2. jula ove godine, usvojio zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore i utvrdio da je odlukama Višeg i Apelacionog suda povređen zakon u korist okrivljenih - dodaju iz Tužilaštva.

Takođe, napominju da je Mujović u pritvoru u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u drugom krivičnom predmetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!
Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!

Sremsko polje Leget je bilo poprište bitke između srpske i austrougarske vojske, boja koji se septembra 1914. godine odigrao na teritoriji Monarhije, u Sremu, nakon što je Srbija pritisnuta zahtevima Rusije i Francuske odlučila da iscrpljenih snaga forsira reku Savu i žrtvuje se za viši cilj.

05.09.2024

07:15