• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/tpknews

06.09.2024

10:42

Počinje suđenje za jeziv zločin u Vlaškom Dolu: Priznala da je ubila bivšeg muža i sa decom ga iskasapila, sada tvrdi da nije kriva

Shuterstock/drustvene mreze

Vesti

Počinje suđenje za jeziv zločin u Vlaškom Dolu: Priznala da je ubila bivšeg muža i sa decom ga iskasapila, sada tvrdi da nije kriva

Podeli vest

U Višem sudu u Požarevcu počelo je suđenje Ljiljani Andrejić (57), njenoj ćerki Aniti (32) i sinu Marku (31) koji se terete da su u septembru prošle godine zverski ubili bivšeg supruga, odnosno oca Stevana Andrejića (56) u Vlaškom Dolu kod Žabara.

Viši sud u Požarevcu nakon završenih pripremnih ročišta, zakazao je suđenje za 30. septembar.

Kako smo ranije pisali, zločin se dogodio u noći između 4. i 5. septembra 2023. godine, a stravičano ubistvo otkrio je Stevanov rođak koji je primetio da se njegova deca čudno ponašaju. Sumnja se da se Ljiljana prvo žestoko posvađala sa bivšim suprugom, a potom je sačekala da on zaspi kako bi ga ubila. Zatim je usledio pakleni plan gde se Stevanovog tela rešila uz pomoć dece.

- Ubistvu je navodno prethodila svađa oko kuće, a kada je Stevan legao da spava, Ljiljana je odlučila da ga ubije. Naime, ispostavilo se da su majka i deca Stevanovo telo posle ubistva isekli na delove, stavili u džak i odneli u šumu u okolini Kučeva, udaljenu 60 kilometara od njihove kuće. Da bi prikrili tragove zločina, oni su spalili deo dokaza. Krevet na kom je Stevan ubijen – podseća naš izvor.

Foto: V. J.

Porodična kuća u selu Vlaški Do u kojoj je Ljiljana ubila muža i sa decom ga raskomadala

 

- Ljiljana ga je porethodno, navodno, omamila nekim sredstvom, pa ga je ugušila jastukom. Potom je pozvala decu, rekla im šta je uradila, pa su napravili pakleni plan. Ljiljana je, navodno, uz pomoć ćerke i sina telo raskomadala i spakovala u džak za smeće. Potom su džak stavili u gepek od kola i odvezli u šumu kod Kučeva. Dok su komadali telo u kući, prostoriju su obložili najlonima, kako krv ne bi prskala po zidovima i nameštaju, a upravo je to bio "modus operandi" i Belivukove kriminalne grupe, kako se to navodi u optužnici. Krevet na kom je Stevan ubijen bio je natopljen krvlju, da ne bi rizikovali i iznosili ga tako krvavog, spalili su ga, što je radio i Belivukov klan sa pojedinim dokazima.

Nakon zločina, osumnjičeni su se danima pravili da se ništa nije dešavalo, a čak su prali i gepek kako bi uklonik krvave tragove. Ljiljana i Anita ostale su u Srbiji, dok je Marko nakon ubistva pobegao, ali je uhapšen krajem septembra kada je pokušao na mađarskom graničnom prelazu da uđe u Srbiju.

Podsetimo optužnica za surovo ubistvo u Vlaškom Dolu podignuta je u decembru prošle godine, a u junu je održano pripremnom ročištu na kome je Ljiljana, koja je tokom istrage priznala zločin čak i opisala kako je i šta radila, promenila iskaz i priznanje i rekla: "Nisam kriva, sve što sam pre rekla nije istina."

Inače na pripremnom ročištu sin i ćerka su se branili ćutanjem.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30