• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

08.09.2024

17:31

"Ostali smo zarobljeni u jednom jutru, dobili smo razlog za neprolaznu tugu"! Obeležene dve godine od pogibije četvorice Užičana! (FOTO)

Z. G.

Vesti

"Ostali smo zarobljeni u jednom jutru, dobili smo razlog za neprolaznu tugu"! Obeležene dve godine od pogibije četvorice Užičana! (FOTO)

Podeli vest

Porodice i prijatelji okupili su se danas da bi obeležili dve godine od velike tragedije koja se dogodila 11. septembra 2022. godine, kada su u saobraćajnoj nesreći poginula četiri mladića.

Tog kobnog jutra Užice je ostalo bez četiri mlada čoveka: Stefana Džavovića (21), Nikole Daničića (19), Vladimira Miloševića (27) i Uroša Drčelića (22).

Kolona preko 30 automobila pod pratnjom policije uputila se na parking pored magistralnog puta Užice - Zlatibor, blizu zida gde se nalaz mural sa likovima nastradalim i velikim pitanjem “Zašto?”.

Foto: Z. G.

Stradali dok su se vraćali iz provoda

Odatle su peške okupljeni krenuli magistralom putem do spomenika, koji se nalazi nedaleko od mesta gde su četiri mladića izgubili živote.

Roditelji, braća, sestre i prijatelji palili su sveće i odali počast onima koje su izgubili pre dve godine.

- Prolazi dan po dan, mesec po mesec, evo već godina po godina, a mi i dalje ostajemo zarobljeni u tom jednom jutru, u tom jednom danu, u toj nedelji, u 11. septembru 2022. godini. Nismo mi tog dana izgubili samo Vladimira, Uroša, Stefana i Nikolu, izgubili smo mnogo više. Izgubili smo i sina, i brata, i uju, i dečka, i druga, izgubili smo mi najlepše osmehe, najčistije duše, najjače zagrljaje, najveću podršku. Izgubili smo mi razlog za istinsku sreću, a dobili razlog za neprolaznu tugu -navela je Marica Lazović, sestra tragično nastradalog Uroša.

Foto: Z. G.

Na mestu pogibije stoji mural

Sa glasom kojim podrhtava nastavila je:

- Lažu kada kažu da vreme leči sve rane, jer ove rane nemaju lek. Sve je teže i teže, jer dolazi sve ono što smo trebali uraditi zajedno, a njih nema. Nikada nećemo saznati kako bi izgledali njihovi najsrećniji dani, njihova venčanja i njihova deca. Nikada, jer život je imao druge planove za njih, a i za sve nas. Kažu voljeni ne umiru sve dok žive oni koji ih vole i verujte mi da je tako, jer dok ima nas imaće i njih. Zato veliko hvala od srca što ste danas tu i što ih od zaborava ne čuvaju samo njihovi najmiliji, već ih čuvate i vi - rekla je Marica i dodala:

Foto: Z. G.

Porodice su se okupile na mestu stradanja mladića

- Zato vas danas ovde u ime porodica molim da usporite, jer život je sam po sebi brz, proleti za čas. Ne dozvolite da vas vaši najmiliji ostanu željni, grlite se i volite, uživajte u tome što imate, jer verujte nam sve dok imate na broju sve koje volite imate sve što je za istinsku sreću potrebno.

Četvorica mladih Užičana, Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19), poginula su 11. septembra 2022. godine oko pet sati ujutru u udesu koji se dogodilo na samo nekoliko kilometara od grada, na Zlatiborskom putu, kod kamenoloma Surdup.

Foto: Z. G.

Porodice su tokom pomena pustile balone u vazduh

Trojica mladića ostala su na mestu mrtva, četvrtom, koji je prebačen u Opštu bolnicu u Užicu, lekari su pokušali da spasu život, ali nisu uspeli.

Ispravili krivinu

- Neposrednih očevidaca nesreće nema. Prema tragovima koji su ostali na putu, četvorica mladića koji su bili u džipu BMW X5 slovenačkih tablica, kojim je najverovatnije upravljao Vladimir Milošević, kretali su se iz pravca Užica prema Zlatiboru. Posle dugog pravca pored kamenoloma, neposredno pre blage desne krivine, džip je nastavio bezmalo pravo, prešao preko sve tri kolovozne trake i svom silinom udario u tri teška betonska odbojnika koje je prevrnuo - priča izvor.

Vozilo je zatim tridesetak metara klizalo ivicom puta, uz sami ivičnjak, udarilo u stenu na levoj strani, zatim se odbilo u desnu stranu, ponovo prešlo preko sve tri kolovozne trake, udarilo u metalni odbojnik, i zatim se prevrnulo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija