• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dan

09.09.2024

11:21

Slučaj "Tunel" ponovo u centru pažnje! Ukrali telefon Tamare Zvicer, ali i ove stvari

Vlada Crne Gore/Arhiva

Vesti

Slučaj "Tunel" ponovo u centru pažnje! Ukrali telefon Tamare Zvicer, ali i ove stvari

Podeli vest

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih da su učestvovali u krađi dokaza iz depoa Višeg suda, u slučaju poznatom kao "tunel".

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je pred Osnovnim sudom u Podgorici optužnicu protiv V. M., M. M., D. J., V.E., P. M., N. M., zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa, protiv (K. B.) zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delima teška krađa u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprave i protiv jednog lica (M. V.) zbog krivičnog dela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela" saopšteno je iz tužilaštva.

Protiv I.P. doneta je naredba o obustavi istrage zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

 

Foto: Arhiva

Tamara Zvicer

 

"Prilikom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici protivpravno je oduzeto i prisvojeno 11 mobilnih telefona, kao i 19 komada vatrenog oružja, od čega jedanaest komada vatrenog oružja iz pravosnažno okončanih predmeta, dok su preostalih osam komada vatrenog oružja iz predmeta koji su i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici" dodaje se u saopštenju.

Takođe, oduzeta je i prisvojena manja količina opojnih droga marihuana, heroin i kokain, iz tri pravosnažno okončana predmeta i dva predmeta koja su u i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici.

 

Foto: Uprava policije Crne Gore

Osumnjičeni u ovom slučaju

 

 

Istragom su, podsetimo, bili obuhvaćeni državljanin Srbije Vladimir Erić, zatim Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović iz Loznice, Marjan Vuljaj, Nikola Milačić i Katarina Baćović, kao i Ivica Piperović.

Kako saznaje portal Dan, optužnicom su obuhvaćeni svi osim Ivice Piperovića.

Rupa u depou suda i tunel koji vodi do zgrade preko puta, podsetimo, otkriveni su u septembru prošle godine.

- Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora - podseća crnogorski portal šta je otkriveno tokom istrage.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci.

Kako se navodi, sumnja se da su kopači tunela, iz stana ulazili u depo iz kog su, kako je ranije otkriveno, odneli i telefon Tamare Zvicer, supruge odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

- Osim njenog telefona odnet je i pištolj koji je bio dokaz u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistva voda kriminalne grupe iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovica u januaru 2021. godine - preneli su ranije crnogorski mediji.

Inače, nalogodavac, finansijer kao ni motiv za kopanje tunela, još uvek nisu zvanično otkriveni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45