• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

10.09.2024

15:34

"Molila je da ne zovemo policiju!" Ljubomir je pronašao ženu koja je zaklala majku, a sada je izneo detalje: Tražila je vodu, hleb i cigare

Fejsbuk/Društvene mreže/D.K./Privatna arhiva

Vesti

"Molila je da ne zovemo policiju!" Ljubomir je pronašao ženu koja je zaklala majku, a sada je izneo detalje: Tražila je vodu, hleb i cigare

Podeli vest

Ljubomir Nikolić, koji je naleteo na Marinu koja se sumnjiči da je u nedelju uveče u porodičnoj kući u Nišu zaklala majku i zatim pobegla, ispričao je kako je pronašao osumnjičenu.

- Video sam tu ženu blizu kuće, kada sam pošao u prodavnicu. Izgledala je iscrpljeno, prljavo. Bila je gladna, tražila je vodu, hleb i cigare. Imala je tragove krvi na sebi. Bila je samo u brusu, bluzu, koja je bila krvava, skinula je i bacila u blizini. Tada nisam ni znao da se desilo ubistvo, mislio sam da je zalutala i da se posekla po granju. Rekao sam komšiji da zove policiju, a ona je molila da to ne radimo i otišla. Međutim, našli su je policajci posle pola sata uz pomoć drona... - rekao je Nikolić.

Ona je uhvaćena u ponedeljak uveče u blizini fudbalskog terena u naselju Nikola Tesla. Za njom se intenzivno tragalo 24 sata.

 

- Krenuo sam u prodavnicu u ponedeljak uveče i na putu do tamo sreo sam ženu koja je izgledala iscrpljeno i gladno. Razgovarala je sa jednim kozarom koji ju je vodio da pije vodu. Pitala me je da pije vodu, a ja sam im rekao da slobodno uđu, da ću ja brzo iz prodavnice, da se ne vraćam kad sam već pošao. Kad sam se vratio, nije je više bilo. Kažu ove komšije što su bile sa njom da je toliko bila žedna da je popila skoro litar vode. Pošto sam bio biciklom, rekao sam im da slobodno uđu u moje dvorište da piju dok se ja ne vratim iz prodavnice. Pre toga sam rekao komšiji dok sam odlazio da javi policiji da je jedna žena izgubljena. Međutim, kad je to čula, molila je da ne zovemo, kaže evo ne treba ni hleb, ni cigare, ništa mi ne treba, samo nemojte da zovete policiju. Tada je jedan komšija rekao da je dan pre toga neka žena ubijena u naselju pa smo povezali sa tim i sve objasnili policiji kad su došli. Odveli su policajce do te bluze koja je krvava, ali nisu hteli da je diraju dok ne dođu forenzičari – priča nam Ljubomir. 

Foto: Fejsbuk/Društvene mreže

 

On kaže da su i on i komšije pošli sa policijom da traže ženu navodeći ih na stranu na koju je krenula nakon što su je videli poslednji put. Posle pola sata policija ju je pronašla. 

- Zvali su odmah i Hitnu koja je došla i ženu su ubacili u vozilo i odvezli je dalje. Ona se jedva i kretala, pomagali su joj da uđe u auto. Na putu dok smo je tražili, našli smo njenu torbicu u kojoj su bili lekovi za smirenje, mobilni telefon i nešto sitno para. Porodicu nisam odranije poznavao, ne znam o njima ništa - rekao je Ljubomir.

U ovom niškom naselju, nakon stravičnog zločina, komšije ne žele da previše komentarišu slučaj, jer kažu da je čitava porodica bila malo čudna, a da Marina ima psihičke probleme zbog kojih se povremeno lečila u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici Gornja Toponica, ali smatraju da je bila zanemarivana od strane roditelja. 

Šta je tačan uzrok ove nesreće, dokazaće nadležni organi. Ono što je poznato je da je nakon što je Zorica ubijena, Marina napustila porodičnu kuću u kojoj je živela sa roditeljima, i pobegla, a da je u to vreme njen otac Najdan čuvao koze u obližnjem Banjskom Polju.

Foto: Fejsbuk/Društvene mreže/Privatna arhiva

 

Podsetimo, Marina koja je kako se sumnja, zaklala majku, bila je u bekstvu skoro 24 sata. Pronađena je sinoć u naselju Nikola Tesla odakle je odvedena u Zavod za sudsku medicinu gde joj je uzeta odeća i obuća radi analize bioloških tragova nastalih tokom zločina.

Nakon toga ona je prebačena u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici gde će po nalogu Višeg javnog tužilaštva biti obavljeno njeno veštačenje. Ukoliko se utvrdi da je bila uračunljiva u vreme zločina preti joj kazna zatvora od deset godina do doživotne robije koliko je propisano za teško ubistva, dok za slučaj da se ustanovi da je ubistvo počinila pod uticajem bolest, vodiće se postupak za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u Psihijatrijskoj ustanovi, pišu Novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Hibridne ubice Srbije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Hibridne ubice Srbije!

Zapad verovatno prvi put tako ekstremno primenjuje dvoličnu i licemernu politiku – u ovom slučaju protiv Srbije i predsednika Vučića. Zapad, javno, manifestno, podržava Vučevu proevropsku politiku, Vučićevu pomirljivost u vezi pitanja KiM, podržava litijumsku politiku Vučića itd. To čine često, rekoh javno i nedvosmisleno. Nažalost, reči Zapada su jedno, a dela nešto sasvim drugo. Ekstremno drugačije.

10.09.2024

17:15

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija