• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

11.09.2024

08:15

Detalji jezivog udesa u Vreocima: Teretni voz smrskao automobil, vozač čudom ostao živ (FOTO /VIDEO)

Miroljub Mihailović Piki, Instagram/ Instagram 192_rs

Vesti

Detalji jezivog udesa u Vreocima: Teretni voz smrskao automobil, vozač čudom ostao živ (FOTO /VIDEO)

Podeli vest

Na pružnom prelazu u mestu Vreoci kod Lazarevca sinoć je došlo do jezive nesreće kada je vozač "pežoa 508" i pored svetlosne signalizacije i drugih saobraćajnih znakova prešao preko pruge i zakucao se u teretni voz.

Vozač je nekim čudom preživeo, a zadobio je lakše telesne povrede, iako su vatrogasci satima morali da seku lim da ga izvuku iz smrskanog automobila.

- Na delu pružnog prelaza gde se dogodila nesreća postoji svetlosna signalizacija, kao i znak "STOP", dok rampe nema. Do nesreće je navodno, došlo kada se teretni voz vraćao sa istovara i bio je prazan. Njegova brzina kretenja je izuzetno spora i ne prelazi 20 kilometara na čas. Iz za sada nepoznatog razloga vozač "pežoa" nije stao pre pružnog prelaza nego je samo nastavio pravo i tako je došlo do sudara - kaže naš izvor i dodaje da je scena bila jeziva:

 

 

- Bilo je nekoliko očevidaca koji su videli kako je došlo do sudara.

Od siline udarca kola su potpuno smrskana sa prednje strane. Svako ko je video auto mislio je da čovek nije živ, ali je on pukom srećom bio svestan kada je došla policija, vatrogasci i lekari Hitne pomoći.

 

 

Kako dodaje naš izvor, nesreća se navodno, dogodila i naočigled radnika koji je bio tu i regulisao pružni prelaz.

- Nakon što je vozač automobila uspešno izvučen iz olupine sanitetom je transportovan u bolnicu. Uviđaj je trajao satima, a istragu vodi nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu - zaključuje izvor iz istrage za medije. 

Foto: Printscreen Instagram 192_rs

Od automobila ostala samo olupina

 

Ova nesreća prošla je bez žrtava, ali nažalost ona koja se dogodila 19. avgusta, samo dvadesetak kilometara dalje, u blizini Lazarevca, tačnije u Petki kada je voz udario u odneo je tri života.

Podsetimo tada je putnički voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje-Beograd, udario u "audi" kojim je upravljao taksista Milan Lazarević, dok su njegovi putnici bili Milan D.,kao i njegovo dvoje dece koje je vodio na bazen. Tada se pojavio i uznemirujući snimak udesa na kome se jasno vidi da se vozač "audija" bez kočenja naišao na puržni prelaz iako je bilo upaljeno crveno svetlo na samaforu. 

Nakon udarca voz je auotmobil vukao nekoliko desetina metara sve dok se nije zaustavio. Od siline udarca taksista i dvoje dece, brat i sestra, stari 12 i 14 godina od zadobijenih povreda preminuli su, dok je njihov otac Milan D. povređen, ali je iste večeri otpušten na kućno lečenje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"PUSTITE NAM DECU" Više stotina građana ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, roditelji uhapšenih srpskih mladića zahtevaju oslobađanje!
Politika

"PUSTITE NAM DECU" Više stotina građana ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, roditelji uhapšenih srpskih mladića zahtevaju oslobađanje!

Više stotina građana okupilo se ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici da izraze nezadovoljstvo zbog hapšenja četvorice mladića srpske nacionalnosti koje su Kurtijevi batinaši brutano pretukli i lišili slobode u noći između ponedeljka i utorka. Mađu okupljenima su i roditelji mladića koji zahtevaju oslobađanje svoje dece.

11.09.2024

10:18

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija