• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

12.09.2024

09:20

Najnovije informacije u istrazi smrti Ane Volš: Sud uzeo podatke sa telefona policajca

Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/printscreen facebook/pixels

Vesti

Najnovije informacije u istrazi smrti Ane Volš: Sud uzeo podatke sa telefona policajca

Podeli vest

Glavni istražitelj u slučaju ubistva Beograđanke Ane Volš, Majkl Proktor, verovatno neće svedočiti na suđenju Brajanu Volšu, optuženom za ubistvo supruge u Bostonu, navode američki mediji.

- U ovom trenutku, Komonvelt (zajednica nezavisnih suverenih država) ne planira da pozove Majkla Proktora kao svedoka u ovom slučaju - izjavio je Greg Konor, pomoćnik okružnog tužioca iz Norfolka, u saopštenju dostavljenom sudu.

Proktor je bio jedan od dva glavna istražitelja u istrazi nestanka i ubistva Ane Volš, koja se dogodila u januaru 2023. godine. U petak, tužioci su otkrili da su podaci sa Proktorovog službenog telefona analizirani u vezi sa više slučajeva u kojima je on učestvovao kao istražitelj. Ovi podaci, ako se pokažu tačnim, mogli bi značajno uticati na ishod nekoliko drugih slučajeva, kako je ranije izvestio Herald.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Prema obaveštenju dostavljenom u slučaju Volš, tužioci ne planiraju da pozovu Proktora, koji je bio zadužen za slučaj. On je ovu ulogu obavljao zajedno sa narednikom policije Harisonom Šmitom, čije buduće učešće u suđenju za Volša nije komentarisano. 

Brajan Volš, muž Ane Volš, prvobitno je rekao da sarađuje sa policijom u vezi njenog nestanka 1. januara 2023. godine, ali je brzo promenio stav i sredinom januara je uhapšen.

Optužen je 30. marta 2023. godine za ubistvo svoje supruge u njihovom domu u Cohasetu. Tokom optužbe mesec dana kasnije, izjasnio se da nije kriv pred sudijom Beverli J. Kanonom iz Norfolka. Slučaj Volš privukao je veliku pažnju javnosti, posebno nakon što su na sudu pročitane navodne Guglove pretrage o uklanjanju tela i čišćenju dokaza.

Ove pretrage su prethodile drugim, uključujući pretrage o najboljim državama za razvode. Tužioci tvrde da je Brajan Volš sumnjao na aferu svoje supruge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45