• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dan.me

12.09.2024

09:09

Optužnica za ubistvo "škaljarca": Mustafa pretio da će otkriti tajne klana, izrešetao ga ubica na trotinetu

Shutterstock/ATA images/Facebook

Vesti

Optužnica za ubistvo "škaljarca": Mustafa pretio da će otkriti tajne klana, izrešetao ga ubica na trotinetu

Podeli vest

Državno tužilaštvo predalo je Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv Dina Ibrahimovića za ubistvo Edmonda Mustafe u Baru u februaru ove godine.

Pred podgoričkim Višim sudom trenutno je kontrola optužnice.  

Inače kako prenose crnogorski mediji i optuženi Ibrahimović, ali i njegovi advokati predložili su sudu da se optužnica potvrdi kako bi postupak što pre počeo.

Viša državna tužiteljka Irena Burić kazala je da se ova optužnica zasniva na pravno valjanim materijalnim i personalnim dokazima i takođe predložila da je sud i potvrdi.

Podsetimo pripadnik zloglasnog "škaljarskog klana", Edmond Mustafa iz Bara likvidiran je u mafijaškoj sačekuši 27. februara, ove godine ujutru, kad je izašao iz zgrade u kojoj stanuje.

On je likvidiran pred sestrom, a ubica koji ga je izrešetao iz "kalašnjikova" bio je na električnom trotinetu sa kacigom na glavi. 

Nakon ubistva grad je bio blokiran, a uz pomoć očevidaca ovog svirepog zločina, crnogorska policija je ubrzo uspela da identifikuje napadača i dva sata nakon likvidacije uhapsi Dina Ibrahimovića, takođe pripadnika "škaljarskog klana".  

Kako se ranije pisalo, sumnja se da je motiv ovog ubistva to što je Mustafa na društvenim mrežama objavljivao poruke sa Skaja, a koje su ranije razmenjivali pripadnici "škaljarskog klana", što su njegovi saborci iz klana smatrali izdajom.

- Mustafa je pričao da će da otkrije sve o najmanje 11 ubistava koje je počinio škaljarski klan i tako se zamerio svojima. Pričalo se i da je on "promenio dres" pa prešao u suprotstavljeni kavački klan - podsetio je izvor.

Inače protiv Ibrahimovića se pred podgoričkim Višim sudom vodi i krivični postupak zbog optužbi da je deo kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića, u februaru 2020. u Herceg Novom.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Strava i užas u Nišu! Drogirana Nišlijka (55) kolima ubila baku i deku: Optužnica potvrđena
Hronika

Strava i užas u Nišu! Drogirana Nišlijka (55) kolima ubila baku i deku: Optužnica potvrđena

Nišlijka B.S. (55) uskoro će se naći pred licem pravde jer je Viši sud posle tri i po godine od gaženja dvoje pešaka, potvrdio optužnicu koju je protiv nje zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja podiglo Više javno tužilaštvo. U ovoj nesreći teške telesne povrede zadobili su Nišlika Danica Andrić (75) i njen sugrađanin Ljubomir Novaković (80) od kojih su oboje preminuli u niškom Univerzitetskom kliničkom centru. Ustanovljeno je da je B.S. upravljala vozilom pod dejstvom narkotika zbog čega nije bila sposobna za bezbednu vožnju.

07.09.2024

12:52

sledeća vest

Vesti

Đurić ispratio Hercoga i izrazio zahvalnost na poseti Beogradu
Politika

Đurić ispratio Hercoga i izrazio zahvalnost na poseti Beogradu

Ministar spoljnih poslova Srbije, Marko Đurić, ispraćajući danas predsednika Izraela Isaka Hercoga na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", izrazio je zahvalnost na poseti Beogradu, ukazujući da su susreti na visokom nivou uvek dodatni impuls za unapređenje odnosa dveju zemalja.

12.09.2024

10:31

TV

Sport

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

Seks i vođenje ljubavi nisu isto! Otkrijte šta vam više leži
Ljubav

Seks i vođenje ljubavi nisu isto! Otkrijte šta vam više leži

Spajanje dva tela u jedno i spajanje hemije između dvoje ljubavnika predstavlja nešto posebno. Ne, to nije običan seks, već nešto sasvim drugačije - vođenje ljubavi. Sigurno sad razmišljate da su to dve potpuno iste stvari, a mi ćemo vam dokazati da nisu pomoću ovih činjenica...

12.09.2024

06:20

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45