• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.09.2024

20:35

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine

Fejsbuk

Vesti

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine

Podeli vest

Porodice devetoro mladih ljudi koji su izgubili živote u masakru koji je izvršio Uroš Blažić u Malom Orašju i Duboni, 4. maja prošle godine, i dalje se nose sa neizmernom tugom i gubitkom. Danijela Vujić, majka Dalibora Todorovića, redovno izražava svoju tugu putem društvenih mreža, delujući kao primer snage i izdržljivosti u teškim trenucima.

Njene potresne poruke upućene sinu oslikavaju bol i sećanja na zajedničke trenutke, istovremeno izražavajući nadu da će se ponovo sresti. Njene reči odaju duboku patnju i ljubav prema sinu, a svaka objava postaje svedočanstvo o neverovatnoj snazi majke koja se suočava sa nenadoknadivim gubitkom.

- Odavno te nema u san da mi dođes sine, pa se majka brine. Da li si majku zaboravio tugo ili je u pitanju nešto drugo? Nema te više ali još uvek tvoja soba na tebe miriše i sve stoji kako si ti ostavio sve tvoje je tu, majka čuva sine i ne da te zaboravu. Još čuvam stvari tvoje i čekam te najmilije moje. I svaki praznik i dan težak je ko stena, kad svi su tu samo tebe nema. Teški su dani još teže noći, u čekanju sine nadam ti se da ćeš svojoj majci doći. U dane kad je majka najsrećnija bila, da zagrliš majku anđele moj mili, da vratimo dane kad smo srećni bili - stoji u objavi neutešne majke Dalibora Todorovića.

Foto: Privatna arhiva

 

Podsetimo, u masakru Uroša Blažića 4. maja 2023.godine, oko 23 časova uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Foto: J.R.

 

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45