• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

14.09.2024

09:32

Počelo suđenje za nesreću na vašaru u Kuršumliji: Vlasnik ringišpila se oseća krivim, drugi optuženi negira krivicu (FOTO/VIDEO)

B.M.

Vesti

Počelo suđenje za nesreću na vašaru u Kuršumliji: Vlasnik ringišpila se oseća krivim, drugi optuženi negira krivicu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Na početku suđenja u Osnovnom sudu u Kuršumliji, Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila na kojem je nakon rušenja 8.maja na vašaru u Kuršumliji povređeno 13 dece izjasnio se da se oseća krivim, dok se Jovan Nedeljković, zakupac placa na kojem je vrteška bila postavljena, negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Oni su optuženi da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti, a pred sudom je svedočila i većina dece koja su povređena u ovom incidentu.

Optuženi Jovan Nedeljković se izjasnio da se ne oseća krivim i osporio navode koji mu se stavljaju na teret, dok se optuženi Zoran Ljubomirović izjasnio da se oseća krivim za nastali događaj i da mu je žao.

- Na glavnom pretresu je ispitana većina oštećenih, kako punoletnih, tako i maloletnih u prisustvu njihovih zakonskih zastupnika i punomoćnika - kazala je portparol suda i zamenik predsednika suda, sudija Vesna Maksimović.

Suđenje će se nastaviti krajem novembra kada će biti izvođeni drugi predloženi dokazi.

Kako je Informer već pisao, incident u Kuršumliji dogodio se 8. maja ove godine oko 13.30 sati, na platou pored autobuske stanice gde je povodom vašara bio postavljen zabavni park. Tada je zbog pucanja konstrukcije pala vrtšeka puna dece.

U nesreći je povređeno je 13 dece, od kojih je jedna devojčica (12) zadobila teške povrede opasne po život i lekari su se danima borili za njen život.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacic saopštio je nakon incidenta da su tada uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić sumirao posetu Kini: Dogovoren niz aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova koje će se u narednom periodu realizovati (VIDEO)
Politika

Dačić sumirao posetu Kini: Dogovoren niz aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova koje će se u narednom periodu realizovati (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je u završnici svoje višednevne posete Narodnoj Republici Kini da je ovom posetom još jednom potvrđeno strateško partnerstvo Srbije i Kine i u potpunosti realizovani svi zadaci zadati strateškim dokumentima između Srbije i Kine koje su potpisali predsednici ovih država Aleksandar Vučić i Si Đinping.

14.09.2024

11:09

TV

Sport

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona
Crvena zvezda

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona

Crvena zvezda predstavlja pojačanja i uigrava tim za početak Lige šampiona! Srpski prvak večeras (subota 20.00, Arena 1 premijum) dočekuje kruševački Napredak u 8. kolu Superlige, a prema svim najavama, očekuje se da na terenu budu novajlije Silas Katompa Mvumpa (25), Rade Krunić (30), ali i povratnik Nemanja Radonjić (28).

14.09.2024

07:13

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45