• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

14.09.2024

16:20

Suđenje saradnicima "Balkanskog kartela": Bivši fudbaler "Zvezde" negirao šverc 324 kila kokaina!

PRINTSCREEN/ELCONFIDENCIAL/printscreen

Vesti

Suđenje saradnicima "Balkanskog kartela": Bivši fudbaler "Zvezde" negirao šverc 324 kila kokaina!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je održan glavni pretres protiv bivšeg fudbalera "Crvene Zvezde" Živka Bakića i pripadnika njegove grupe, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) optužilo za krijumačarenje 324 kilograma kokaina.

Droga, koja je prošvercovana iz Ekvadora, zaplenjena je u solunskoj luci. Na optužnici je i ime Saše Momčilovića, kome se sudilo u odsustvu, a koji je ubijen prošlog meseca u Španiji.

Bakić je juče izneo odbranu, tvrdeći da nema nikakve veze sa zaplenjenim narkoticima, kao i da nije organizovao grupu za krijumčarenje kokaina. On i još petorica optuženih uhapšeni su 22. septembra prošle godine i od tog trenutka su u pritvoru.

Sud još nije dobio zvanična dokumenta o ubistvu Momčilovića, za kojim je bila raspisana crvena Interpolova poternica.

Sumnja se da je Bakić u Južnoj Americi drogu nabavljao preko pripadnika "Balkanskog kartela", a potom prekookeanskim brodovima prebacivao u zemlje Zapadne Evrope.

Jedan od njegovih saradnika, kako se navodi u optužnici, bio je i Momčilović koji je usmrćen na jednoj privatnoj žurci u španskom gradiću Estepona, nedaleko od Malage. Ovaj Beograđanin bio je u bekstvu, a kod sebe je imao lažna belgijska dokumenta.

Španski istražitelji identifikovali su jednog mladića kao ubicu, a sumnja se da je između njega i žrve došlo do sukoba zbog devojke i da nije reč o kriminalnom obračunu.

U optužnici TOK-a se navodi da je Momčilović bio zadužen za organizaciju oko utovara i istovara narkotika, kao i da je nadgledao ceo proces krijumčarenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka
Politika

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka

Jedan od legendarnih komandanata herojske 549. motorizovane pešadijske brigade, čije je sedište bilo u Prizrenu i heroj odbrane Bitke na Paštriku 1999. godine, brigadni general u penziji Stojan Konjikovac, pozdravio je odluku najviših državnih organa o vraćanju obaveze služenja vojnog roka u trajanju od 75 dana.

14.09.2024

17:35

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM
Politika

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM

U vremenima izazova, u situaciji kada se srpski narod nalazi na udaru etno-nacionalizma Aljbina Kurtija koji sprovodi institucionalno nasilje nad srpskim narodom, država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem još jednom pokazuje da mudrom i odgovornom politikom čini sve da srpski narod zaštiti na način koji je u ovom trenutku najefikasniji u smislu mera protiv svega onoga što Kurti radi Srbima na Kosmetu, izjavio je danas gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

14.09.2024

15:15

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45