• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

16.09.2024

17:26

"Godine zatvora su samo broj, jer je tvoj život nemerljiv"! Uoči presude oglasila se setra stradalog Luke (15) iz Sombora!

Privatna arhiva

Vesti

"Godine zatvora su samo broj, jer je tvoj život nemerljiv"! Uoči presude oglasila se setra stradalog Luke (15) iz Sombora!

Podeli vest

Dve godine posle saobraćajne nesreće u selu Ratkovo kod Sombora, kada je Nataša Anđelković (24), koju Osnovno javno tužilaštvo u Somboru tereti da je automobilom pokosila motociklistu Luku Jovovića (15), njegova starija sestra Dijana je na svom Fejsbuku podelila sećanje na brata.

Ona je najavila da je sutra, u Osnovnom sudu u Somboru, u 13 sati, izricanje presude.

Luka je nastradao 30. aprila 2022. godine, kada je Nataša Anđelković, prema navodima optužnice, prilikom skretanja u svoje dvorište "golfom" naletela na njegovu "hondu". Dečak je prilikom pada zadobio teške povrede i preminuo je 9. maja 2022. godine, posle devet dana provedenih u komi.
Tokom suđenja, Lukina porodica je na osnovu prikupljenih dokaza ukazivala na ključne detalje kobne nesreće - da li je optužena Nataša Anđelković jela pljeskavicu i telefonirala dok je bila za volanom i da prilikom skretanja u svoje dvorište nije propustila Luku, koji je imao prvenstvo prolaza. 

Foto: Informer

 

Tužilac je u završnoj reči naveo da je saslušano 13 svedoka, ali da nijedan od njih nije očevidac nesreće. Jedino je optužena bila na licu mesta, ali je njena verzija događaja, prema tužilaštvu, netačna. Tužilac je zatražio da bude osuđena na tri i po godine zatvora, navodeći da je dokazano da je počinila krivično delo za koje je optužena. Prema rečima tužioca, zatvor je za ovo krivično delo obavezan, a zaprećena je kazna od jedne do osam godina robije. Međutim, tužilaštvo prilikom predlaganja visine kazne uzelo u obzir godine optužene, njenu neosuđivanost i porodične prilike jer je majka dvogodišnjeg deteta.

Porodica Luke Jovovića i njihov punomoćnik advokat Oliver Manić, tražili su izricanje maksimalne kazne zatvora.

- Posle 28 meseci borbe dolazimo do završnice, ali kraja za nas nema. Pravdu na ovom svetu samo jedan sudi i određuje, po svakom delu i nedelu, a od njegovog suda još niko pobegao nije.
Godine zatvora su samo broj, jer je tvoj život nemerljiv i vredi kao svi njihovi zajedno… Istina uvek izađe na videlo, a onda kreće strepnja i iščekivanje. Džabe sada mnogi hoće da operu već svoje uprljane ruke, svi ste saučesnici i svi ćete snositi odgovornost za počinjeno. Svaki vaš prljavi trik će uskoro biti obelodanjen i mnogo toga će morati da se objasni. Mi smo već izgubili sve, tog 9. maja, a vi? - navodi se na Fejsbuk stranici Fondacije "Luka Jovović".



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija