• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/telegraf

18.09.2024

09:26

Na današnji dan likvidirani vođa navijača i MMA borac! Obojicu ubili poznanici, motivi obračuna do danas nerazjašnjeni

Informer

Vesti

Na današnji dan likvidirani vođa navijača i MMA borac! Obojicu ubili poznanici, motivi obračuna do danas nerazjašnjeni

Podeli vest

Vođa navijača "Crvene zvezde" Aleksandar Roganović (21) i MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijeni su na današnji dan pre devet i šest godina. Obojica su ubijeni u mafijaškim likvidacijama, a ubice su identifikovane i osuđene.

Aleksandar Roganović ubijen je u sačekuši 18. septembra 2015. godine u naselju Veternik u Novom Sadu. Napadači su ga sačekali kada se vraćao kući, a potom u njega ispalili nekoliko metaka, od kojih ga je smrtonosni hitac pogodio u potiljak.

Foto: Informer/drustvene mreze/

Aleksandar Roganović ubijen u Veterniku

 

Dvojica napadača bili su Milivoje Vučković (21) i Jovan Perišić, koji je u trenutku napada na glavi nosio fantomku, kako bi prikrio identitet. Vučković je u rukama imao automatsko oružje, a Perišić revolver. Presreli su Roganovića i posle par rečenica, Perišić ispalio hitac koji je ranio devojku koja je sedela u svom stanu, jer je metak prošao kroz roletnu i pogodio je.

Roganović je u tom trenutku pokušao da pobegne, ali mu je Vučković s leđa pucao u glavu. Ranjena devojka i on su ubrzo transportovani u Klinički centar Vojvodine, ali je Roganović ubrzo preminuo.

Roganović je imao bogat kriminalni dosije i iza sebe 30 kriivčni dela, te je odmah razmotrena mogućnost da se radi o kriminalnom obračunu. Policijska saznanja ukazivala su na to da je ubijeni navijač poznavao napadače, a govorilo se o tome da su oni pobegli u inostranstvo, pa čak i da je jedan od njih došao na Roganovićevu sahranu i porodici izjavio saučešće.

Milivoje Vučković uhapšen je četiri meseca posle zločina, a ubrzo je utvrđeno da je sa njim bio i Jovan Perišić, ali policija i dalje tragala za njim.

Roganović i Perišić bili su najbolji drugovi, a nije poznato šta je tačno dovelo do toga da postanu neprijatelji. Pretpostavlja se da je do svađe došlo zbog ilegalnih poslova kojim su se bavili.

Vučković je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina, a Perišić je osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora i za njim je raspisana crvena Interpolova poternica.

MMA borac ubijen u bašti kafića

Poznati MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijen je 18. septembra 2018. godine u restoranu "Neptun" u Kragujevcu. Joksimović je sedeo u bašti restorana u društvu poznatog advokat i jednog muzičara, kada se napadač dovezao skuterom i ne skidajući kacigu sa glave prišao stolu. Joksimović je primetio ubicu i zgrabio je pepeljaru da ga gađa, ali je u tom trenutku odjeknuo pucanj.

Foto: Društvene mreže

Radoš Joksimović ubijen u prepunoj bašti kafića "Neptun"

 

On je pogođen u grudi. Odmah su mu pritrčali konobari da mu pomognu, pozvana je Hitna pomoć i prevezen je u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Napadač je odmah nakon pucnjave pobegao sa lica mesta, a Kragujevac je bio blokiran od strane policije do ranih jutarnjih sati. Ubrzo je uhapšen Aleksa Miloradović, koji je tada imao 21 godinu.

Osumnjičeni je priznao da je ubio Joksimovića i policiji predao pištolj iz kog je pucao, ali motiv ubistva do danas je ostao nerazjašnjen.

Miloradović je tvrdio da je samo hteo da zaplaši Joksimovića, ali i dalje postoji sumnja da je ubistvo bilo naručeno i da je on bio plaćen za zločin.

Inače u telefonu ubijenog posle ubistva pronađene su poruke u kojima mu prijatelj savetuje da se pripazi i da "ima informacije o tome da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će da angažuju nekog od zavisnika od narkotika koji su pod njihovom kontrolom".

Sud je, naposletku ostao pri odluci da je motiv likvidacije raniji sukob žrtve i ubice, kada je Joksimović pretukao Miloradovića.

Aleksa Miloradović je za ovaj zločin osuđen na 16 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

SERGEJ OSTAO NA CEDILU! Trfunoviću saborci iz opozicije okrenuli leđa, hrvatski N1 pravda njegovo hapšenje, a od Severine ni traga ni glasa!
Politika

SERGEJ OSTAO NA CEDILU! Trfunoviću saborci iz opozicije okrenuli leđa, hrvatski N1 pravda njegovo hapšenje, a od Severine ni traga ni glasa!

Osnivač "Poreta slobodnih građana", opozicionar i glumac Sergej Trifunović uhapšen je u noći između ponedeljka i utorka uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku zbog objava na društvenim mrežama u kojima pominje hrvatske policajce. I dok je pre izvesnog vremena Sergej stao na stranu hrvatske pevačice Severine Vučković nakon što je kratko zadržana na graničnom prelazu pri pokušaju da uđe u Srbiju i tom prilikom blatio svoju državu, danas je uz njega jedino predsednik te iste države Srbije, Aleksandar Vučić.

18.09.2024

11:36

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)
Live TV

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)

Da li će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, pod komandom Zapada, lansirati "stormšedou" rakete duboko u rusku teritoriju? Da li će jedna od meta biti i Moskva? Kako će ruski predsednik Vladimir Putin reagovati u slučaju napada na prestonicu? Na ova pitanja odgovore su davali profesor dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra Majak tokom gostovanja u "Ratu uživo".

17.09.2024

22:10

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)
Live TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)

Stotine pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povređeno je u utorak u napadu na pejdžere članova ove grupe, rekao je libanski bezbednosni izvor za strane medije. Ovaj događaj, ali i mogući frontalni sukob Rusije i NATO pakta, komentarisali su bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta tokom svog gostovanja u "Otvorenom studiju".

17.09.2024

19:58

Sport

Planeta

Zabava

Zavrseno snimanje serije "Kamiondžije" (FOTO)
Kultura

Zavrseno snimanje serije "Kamiondžije" (FOTO)

Završeno je snimanje 4. sezone serije "Kamiondžije". Dogodovštine Žiće i Baje, glavnih likova koje igraju Tihomir Stanić i Nenad Jezdić, gledaćemo kroz 12 novih epizoda sledeće godine na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

18.09.2024

10:19

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija