• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/telegraf

17.09.2024

08:45

Pre devet godina likvidiran "Jotkin general"! Maskirani ubica prišao Peti u teretani i izrešetao ga naočigled svedoka

informer

Vesti

Pre devet godina likvidiran "Jotkin general"! Maskirani ubica prišao Peti u teretani i izrešetao ga naočigled svedoka

Podeli vest

Na današnji dan pre devet godina likvidiran je Goran Petrović Peta (48), blizak saradnik vođe "kruševačkog klana" Zorana Jotića Jotke, a do danas nije otkriveno ko ga je izrešetao sa dvadeset metaka u teretani hotela "Golf" u Kruševcu.

Maskirani ubica, koji je najverovatnije imao i pomagača, prišao je tog 17. septembra 2015. godine Peti u teretani i ispalio, iz automatskog oružja, u njega dvadesetak hitaca i pobegao! Teško ranjeni Petrović, koji je pogođen sa šest metaka u grudi i glavu, kratko vreme je davao znake života, transportovan je u bolnicu gde je podlegao povredama tokom reanimacije.

Kako smo tih dana pisali teretana u kojoj je ubijen Peta nalazila se u podrumu hotelske zgrade, odmah ispod recepcije.

Foto: informer.rs

 

 

- Peta je u tu teretanu dolazio ujutro džipom paraćinske registracije, uvek u isto vreme, tako da su i ubice to sigurno znale. Teretana hotela "Golf" ima dva ulaza, od kojih jedan iz pravca recepcije hotela, u zgradi, a drugi je sa ulice. Ubica je došao iz pravca Ulice Gavrila Principa. Ušao je maskiran u teretanu i izrešetao Petrovića dok je ovaj vežbao sa svojim trenerom. Napadač se potom mirno okrenuo i udaljio se. Policiju i Hitnu pomoć pozvali su zaposleni sa recepcije, a po dolasku lekara Petrović je već bio na izdisaju. Nije mu bilo pomoći - ispričao je tada naš izvor iz istrage. 

Foto: informer.rs

Petrović likvidiran u teretani hotela u kojoj je svako jutro vežbao

 

Peta je, inače, stanovao u Obilićevoj ulici u Kruševcu i tri puta se ženio. Imao je dvojicu sinova i ćerku. 

Petrović je poznat javnosti bio kao najbliži saradnik Zorana Jotića Jotke, koji je posle akcije "Sablja" 2004. godine osuđen na 12 godina zatvora zbog iznude i reketa. U istom postupku i za ista krivična dela osuđen je i Petrović, ali na 11 godina, i na slobodu je izašao samo nekoliko meseci pre nego što je likvidiran. 

Reket, droga...

Sudsko veće je 2004 utvrdilo, da su Jotić i Petrović organizovali moćnu kriminalnu grupu, koja je uz pretnje i batine iznuđivala velike sume novca od imućnijih Kruševljana. Reket se, nezvanično, kretao između 30.000 i 150.000 tadašnjih maraka.

Foto: informer.rs

Suđenje Jotkinog grupi nakon "Sablje"

 

Jotkina grupa je, prema nalazima suda, govorila oštećenima da im "trebaju pare za potrebe njihove vojske koja čuva Kruševac i koja mora da ima automobile i mobilne telefone". Ova grupa je, osim reketa, radila i sa drogom, držali su kockarnice, kladionice, kafiće...

Po izlasku iz zatvora do likvidacije Peta nije počinio nijedno krivično delo.

 

Peta bio Opačićev kum

Goran Petrović Peta bio je u kumovskoj vezi sa vođom "veterničkog klana" Nenadom Opačićem, koji je ubijen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši početkom marta. Opačićev ubica Janoš Šnajder kasnije je ubijen u Češkoj, ali nalogodavac još nije uhapšen. Za sada nije poznato da li su Opačićeva i Petina likvidacija na bilo koji način povezane.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Delegacija Srbije na sastancima tokom seminara PS NATO ukazala na teror Prištine nad Srbima sa ciljem sprovođenja politike etničkog čišćenja!
Politika

Delegacija Srbije na sastancima tokom seminara PS NATO ukazala na teror Prištine nad Srbima sa ciljem sprovođenja politike etničkog čišćenja!

Delegacija Skupštine Srbije, koja učestvuje na 106. Rouz-Rot seminaru Parlamentarne skupštine (PS) NATO u Varšavi, ukazala je na sastanku sa potpredsednikom PS NATO Markosom de Vaskonselosom (Portugalija) i šefom portugalske delegacije u PS NATO Hugom Olivijerom na nasilje i teror koji Priština gotovo svakodnevno sprovodi nad srpskim narodom na KiM, sa ciljem proterivanju Srba sa KiM i sprovođenja politike etničkog čišćenja.

17.09.2024

10:43

TV

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija