• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2024

23:42

Pritvor za razbojnike iz Velikog Krčimira! Zverski mučili majku i sina, oteli im 20.000 evra i veću količinu nakita i dukata!

S. R.

Vesti

Pritvor za razbojnike iz Velikog Krčimira! Zverski mučili majku i sina, oteli im 20.000 evra i veću količinu nakita i dukata!

Podeli vest

Na saslušanju u tužilaštvu dvojica osumnjičenih koji se terete da su direktno tukli i mučili žrtve odbili su da odgovaraju na pitanja

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor petorici osumnjičenih muškaraca iz Kovina, Niša i okoline Niške Banje koji se sumnjiče da su 21.avgusta u Velikom Krčimiru učestvovali u brutalnom razbojništvu nad Lj.A. (59) i njegovom majkom B.A. (80), od kojih su oteli oko 20.000 evra, nakit i veću količinu dukata.

- Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu od 18.septembra 2024. godine, protiv okrivljenih I.B, D.S, N.R, M.L i M.S. određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Pritvor je protiv okrivljenih I.B, D.S i N.R. određen na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 1 Zakonika o krivičnom postupku, jer u odnosu na njih postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, ukoliko bi se našli na slobodi.

- Protiv svih okrivljenih, pritvor je određen na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 2 Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke i na taj način ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Protiv okrivljenih I.B. i N.R. pritvor je određen i na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 3 Zakonika o krivičnom postupku, jer u odnosu na njih postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu, ukoliko bi se našli na slobodi, ponovili krivično delo.

Protiv okrivljenih I.B, D.S, N.R. i M.L, pritvor je određen i na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 4 Zakonika o krivičnom postupku, jer su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka koji je u toku - navela je za portparol Višeg suda u Nišu Emilija Stošić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samo pitam

pre 5 dana

Jesu li romske NVO zatražile hitno puštanje osumnjičenih i optužili policiju za diskriminaciju i prekomernu upotrebu sile? Pa zaboga oni su samo sakupljali novac za Svadbe od milion evra kao i svaki "njihov pošteni biznismen"!

sledeća vest

Vesti

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30