• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.09.2024

14:10

Na sudu pripadnici grupe korumpiranog policajca Milovića! Prošvercovali više od 6 miliona evra stečenih prodajom kokaina?!

Shutterstock, Printscreen/You Tube

Vesti

Na sudu pripadnici grupe korumpiranog policajca Milovića! Prošvercovali više od 6 miliona evra stečenih prodajom kokaina?!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je čitanjem pisanih dokaza nastavljeno suđenje pripadnicima grupe crnogorskog policajca Ljuba Milovića, optuženima da su prevezli više od šest miliona evra, a koji novac je, kako se sumnja, stečen krijumčarenjem velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

U sudnici je danas između ostalog prikazana pisana dokumentacija koja se odnosi na ugovore firmi, prelazak granice kamiona, čiji je vlasnik jedan od optuženih i generalno dokumentacija o transportu.

Takođe je sudija kao dokaz izvela i rešenja za raspoređivanje na radna mesta za Danijela Jovanovića koji je pripadnik MUP-a i njegovu suprugu Dušicu Jovanović pripadnicu BIA. Svi dokazi su čitani redom, osim dokaza koji imaju posredne i neposredne veze sa materijalom sa kriptovane aplikacije “Skaj” i pretresanjem telefonskih uređaja. Sledeće suđenje je zakazano za 15. okrobar za kada su pozvani svedoci.

Na prethodnom suđenju su Danijel Jovanović, Dušica Jovanović, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović prvi put izneli odbranu i negirali krivicu. U ovom predmetu u odsustvu se sudi Miloviću koji je u bekstvu, a koji je označen kao vođa ove grupe.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal Miloviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu. Pored Milovića za ista krivična dela optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.

Pripadnici grupe se sumnjiče da su od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovali u transportu novca iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru. Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30