• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.09.2024

18:44

"Kako ja kao invalid bez jedne noge da to uradim?!" Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu!

S.K./informer.rs/Društvene mreže

Vesti

"Kako ja kao invalid bez jedne noge da to uradim?!" Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu!

Podeli vest

U Višem sudu u Novom Sadu danas je pregledom video snimaka rekonstruisanog događaja i video snimaka i fotografija sa mesta zločina sa nadzornih kamera nastavljeno suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći (46) i Danijelu Janjošu (45) osumnjičenima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (49) u septembru 2021. godine.

Nakon prezentovanja video snimaka rekonstruisanog događaja sa mesta gde je pronađen automobil napadača na Stefanovića i Kovačevića, Bogdanović je skrenuo pažnju sudskom veću da on nije mogao da pobegne odatle.

- Kao što se vidi na snimku, automobil je ostavljen u Rumenki pored kanala DTD a pored njega je gusta šuma i rastinje sa mekom podlogom. Iza šume se nalazi ograda visoka dva metra i dugačka oko 100 metara. Ja kao invalid bez jedne noge nisam mogao da preskočim tu ogradu niti da se provučem i bežim kroz gusto rastinje i šumu po mekanoj podlozi - izjavio je Bogdanović u svoju odbranu jer se sumnjiči da je upravo sa tog mesta pobegao iz automobila kojim su se vozili napadači na Stefanovića i Kovačevića.

Foto: N.B.

Uviđaj na mestu zločina

U sudnici su prikazani i snimci i fotografije sa nadzornih kamera u dvorištu zgrade u Cankarevoj ulici gde se dogodio zločin kao i sa jedne prodavnice u komšiluku gde se jasno vidi ulaz u dvorište zgrade.

Na snimcima se vidi kako pikap vozilo ulazi u dvorište zgrade gde je prethodno uvezao svoj motor Kovačević, a odmah potom vidi se i pokojni Stefanović koji utrčava u dvorište sa ulice verovatno u nameri da spreči napad na svog prijatelja Kovačevića.

- Vreme od ulaska tog vozila u dvorište zgrade pa do njegovog izlaska je devet sekundi što se vidi na video snimku. Ja za to vreme nikako nisam mogao da izvršim to krivično delo - rekao je Bogdanović što su potvrdili i njegovi branioci ističući da upravo taj snimak "demantuje navode optužnice da je Stefanoviću neko prišao sa leđa".

Foto: facebook

Uroš Stefanović je ubijen 2021. godine

Dodali su da je vreme za koje je počinjen zločin i kraće od devet sekundi kada se uzme u obzir da je u tom vremenskom okviru automobil u kome su bili počinioci krivičnog dela ušao i izašao iz dvorišta a da je tada ubijen Stefanović i ranjen Kovačević tako da, kako su rekli, "to nikako nije mogla da uradi osoba koja nema jednu nogu".

Podsetimo, u optužnici se navodi da je pikap vozilom upravljao okrivljeni Danijel Janjoš, dok se okrivljeni Bogdanović navodno nalazio na zadnjem sedištu. Sačekali su dolazak Goranca i Stefanovića, u nameri da obojicu liše života. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, a Kovačević je motorom ušao u garažu i parkirao motor.

Danijel Janjoš je navodno potom pucao u pravcu Goranca, koji tom prilikom zadobija povrede ruke. Za to vreme, Uroš Stefanović, u nastojanju da pomogne Kovačeviću, prilazi vozilu iz kog je pucano i kacigom razbija staklo kod vozača i na taj način udara okrivljenog Janjoša u predelu leve nadlaktice. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta u Stefanovića puca i okrivljeni Bogdanović, a potom i Janjoš. Od težine povreda, MMA borac je preminuo na licu mesta.

Oštećeni ne goni krivično optuženog

U dosadašnjem toku postupka, saslušan je i oštećeni Kovačević, navodeći da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Bogdanovića i da ne postavlja odštetni zahtev, ali smatra da osobe za koje se utvrdi da su ubile Stefanovića treba da odgovaraju.

Tokom procesa saslušani su i policajci koji su pratili vozilo koje su koristili napadači a jedan od njih je naveo da je video vozača krupne građe i na zadnjem sedištu siluetu čoveka sitnije građe koji nije nikako mogao biti okrivljeni Dalibor Bogdanović Boća koji je krupne konstitucije, a da to zna jer ga poznaje službeno dugi niz godina. Policajac je takođe izjavio da niko nije vršio pritisak na njega da tako svedoči.

Svedok Velimir Jović, otac vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, izjavio je da je kritične večeri video Boću u restoranu koji ga je pozvao da popiju piće, što je Jović odbio zbog žurbe.

On je naveo i da je iz novina saznao da je Bogdanović osumnjičen za ubistvo, ali da nije smatrao da treba da ode u policiju i kaže im da je video Dalibora Bogdanovića te večeri. Kada se saznalo da će biti svedok, naveo je na sudu, da je putem SMS poruke dobio pretnje smrću koje je prijavio policiji.

Drugooptuženi Janjoš je tokom procesa istakao da ima primedbu na, po njemu, neke bitne delove njegove izjave na koje niko ne obraća pažnju.

On je na jednom od prethodnih suđenja ponovio da je on ranije vozio Bogdanovića pikapom na Frušku goru, gde su vežbali gađanje, pucajući u flaše i kutiju koja je pronađena u autu, a na kojoj su se nalazile rupe od metaka koje su tada nastale.

DNK tragovi nađen na stvarima u vozilu

- Ja sam rukavice koje je Bogdanović koristio ubacio, kao i kesu u kojoj su se nalazile rukavice i etikete sa njih. Sve sam stavio u tu kutiju u gepek pik-apa i to je pronađeno prilikom uviđaja posle pucnjave u Cankarevoj - naglasio je tada Janjoš i dodao da to nije rekao u tužilaštvu na saslušanju jer su ga u policiji maltretirali i nije celu noć spavao.

- Moguće je da sam bio dekoncentrisan kad sam davao iskaz u vezi tih stvari koje se nalaze u kutiji. Na prošlom ročištu sam shvatio. Imao sam sedam dana da razmislim i da se prisetim - rekao je on.

Veštak za biohemiju i molekularnu biologiju Milica Keckarević Marković ostala je tom prilikom u celosti kod nalaza i mišljenja da u kolima kojima je izvršeno ubistvo nisu pronađeni DNK tragovi okrivljenog Dalibora Bogdanovića, ali da jesu na perici, kovid masci i rukavicama koje su pronađene u vozilu.

Nakon što je sudija tada pozvao da se izjasni da li bi osoba koja ima invaliditet kakav ima Bogdanović, mogla da izađe iz vozila, a da ne ostavi biološke tragove, ona je izjavila da to nije moguće.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu okrivljenima se na teret stavlja da su 2. septembra 2021. godine oko 21 čas u Novom Sadu na Novoj Detelinari u Ulici Cankarevoj ispred broja 8 pokušali da ubiju Gorana Kovačevića Goranca kada je ubijen njegov telohranitelj Stefanović, a Goranac ranjen u ruku.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. oktobar kada bi trebalo odbrana da se izjasni povodom danas prezentovanih video snimaka i fotografija, piše Blic.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nastavak suđenja Nikoli Teodoroviću iz Novog Sada za brutalan zločin
Hronika

Nastavak suđenja Nikoli Teodoroviću iz Novog Sada za brutalan zločin

U nastavku suđenja Nikoli Teodoroviću (55) iz Novog Sada, osumnjičenom za ubistvo dve godine mlađe supruge Gordane bušilicom, danas je u Višem sudu u Novom Sadu, nalaz predočio veštak sudske medicine prof. dr Igor Veselinović, koji je izjavio da je žrtva zadobila ukupno 15 povreda, i da su udarci u potiljak i iza uha bili fatalni.

24.09.2024

18:37

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30