• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

30.09.2024

10:11

Godišnjica jezivog ubistva dečaka u Niškoj Banji: "Kako sine da se oprostim od tebe kad ne mogu...."

Informer

Vesti

Godišnjica jezivog ubistva dečaka u Niškoj Banji: "Kako sine da se oprostim od tebe kad ne mogu...."

Podeli vest

Roditelji, rodbina, prijatelji i školski drugovi Andreja Simića (13) koga je 5. oktobra prošle godine ubio školski drug, obeležili godišnjicu njegovog stradanja na Novom Groblju u Niškoj Banji.

Njegovi roditelji Sanja i Mića Simić skrušeno su primali reči utehe koje su im upućivali svi oni koji su voleli Andreja i došli da mu još jednom odajupoštovanje.

Sanja se potresnim rečima obratila mrtvom sinu, ali ono što je napisala pročitala je njena rođaka jer su Andrejevu majku suze koje nisu prestajale da joj liju, sprečavale da govori.

U pismu pročitanom na grobu Sanja se prisetila najbolnijeg dana u životu, kada je saznala da je Andrej ubijen.

- Sanja desilo se nešto strašno Andreju, još ne znam šta, samo znam da je nešto strašno. Jel živ ? - pitam. Ne znam, idi u bolnicu a ja ću u Banju , pa se čujemo - ponovila je očajna majka prve reči koje je razmenila sa suprugom nakon saznanja da je njihovo dete žrtva zločina.

Foto: Informer

 

Kako je dalje navela, te reči njenog supruga joj i dalje odzvanjaju u glavi i podsećaju na neverovatan strah i strepnju da se desilo ono najgore, koje je osećala dok još nije saznala šta joj je sa detetom.

- I opet se sećam onih časova provedenih u neizvesnosti a zatim muževljevih reči: "Sanja sve je gotovo. Andrej je mrtav !" Tada mi se srušio svet i obuzela me tuga i neverica - napisala je majka žrtve.

Zatim se na njegovom grobu, obratila direktno ubijenom sinu.

- Opraštanje nikada nije lako a oprostiti se od sopstvenog deteta i naći utehu je nemoguće jer uteha ne postoji. Kako sine da se oprostim od tebe kad ne mogu....Neću ni ne želim! Bio si poseban, jedinstven, plenio si svojom dobrotom i svi koji su te poznavali su te voleli. Osmeh, spremnost na šali i veliko srce,krasili su te. Uporan, tvdoglav, tako ili nikako, hteo si svima da pomogneš osim samom sebi i to te je koštalo života.. - rekla je nesrećna žena i kroz suze dodala: 

Foto: Informer

 

- Nadali smo se da ćeš imati svetlu budućnost ali sve se promenilo u jednom času, tog 5. oktobra kada si presrećan izašao iz kuće ne sluteći šta te čeka. Razdragan sa brojanicom na ruci i Presvetom Bogorodicom na lančiću oko vrata, sa verom u Boga pao si u ruke koje su na najbizarniji način oduzele tvoj nevini život - dodaje neutešna majka. 

Kako je navela;

- Zauvek si nas napustio, ostali su nam neizreciva bol, hiljadu nada koje smo pokopali, more tuge i suza, neostvareni planovi, izgubljena budućnost... Osećamo nemoć, uskraćeni za tvoj osmeh, blizinu, zagrljaj i ljubav koji smo pružali jedni drugima. Dragi moj Andrej, želim da se zahvalim Bogu što mi te je podario ali ostaje bolna istina da si prekratko bio sa nama i da ćeš nam zauvek nedostajati.

Foto: D.K.

 

Potom se uplakna majka osvrnula i na Andrejine drugare:

-Tvoji drugari su izgubili iskrenog prijatelja a u porodici se stvorila ogromna praznina koja nikada i ničim neće biti popunjena. Sa sklopljenim rukama i u suzama svakoga dana pitam Boga “Zašto?”. Iako odgovora nema, nastavljam da se molim da tebi gore bude dobro. Sada si na nebu, a mi ćemo te čuvati od zaborava i prizivati u sećanjima. Palićemo ti sveće za nadu u večnost, a cvećem ćemo ti ukrašavati grob. Počivaj u miru anđele naš i znaj da te volimo -  zaključila je majka ubijenog dečaka.

Foto: D. Kocić

 

Podsetimo, Andreja je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, u svojoj kući u Niškoj Banji, ubio školski drug sa 37 uboda nožem.

Kako je zbog uzrasta on krivično neodgovoran, istražni postupak zbog ovog događaja pokrenut je protiv njegovih roditelja, a zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti za koje je propisana kazna zatvora do 12 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ćuta opet preti barikadama i nasiljem na ulicama! Brnabić ogolila sve licemerje opozicije: Dakle, šta god se odlučilo u parlamentu, vas nije briga! Baš parlamentarno!
Politika

Ćuta opet preti barikadama i nasiljem na ulicama! Brnabić ogolila sve licemerje opozicije: Dakle, šta god se odlučilo u parlamentu, vas nije briga! Baš parlamentarno!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić pokazala je sve licemerje opozcije u odgovoru narodnom poslaniku i lažnom ekologu Aleksandru Jovanoviću Ćuti koji je rekao, govoreći o iskopavanju litijuma u Srbii, da se vlast "ustani između sebe", da oni nikakve veze sa tim nemaju i zapretio barikadama.

30.09.2024

11:25

TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!
Live TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!

Nije malo kada kažemo da je predsednik Vučić održao istorijski govor u Njujorku. Danas je sedam dana od kako su predsednik i njegovi saradnici otišli u Njujork. Da li će ovo predstavljati buđenje lidera manjih lidera kako bi se stvorila protivteža zapadnim silama? Na ovu temu u specijalnom programu govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost.

29.09.2024

21:54

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija