• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.09.2024

19:12

"Uroš Blažić je gledao prema nama, nije žurio, pucnjava je trajala dva minuta"! Potresno svedočenje devojke iz Dubone!

Tanjug

Vesti

"Uroš Blažić je gledao prema nama, nije žurio, pucnjava je trajala dva minuta"! Potresno svedočenje devojke iz Dubone!

Podeli vest

Tokom istrage protiv Uroša Blažića (22), optuženog da je 4. maja prošle godine izvršio masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca i usmrtio devet, a ranio 12 osoba, saslušane su i dve sestre čija je kuća prekoputa školskog dvorišta u Duboni gde je Blažić otpočeo svoj krvavi pir.

U jednom momentu je Blažić vatru otvorio i u njihovom pravcu, ali na svu sreću, nisu povređene. Jelena Pantić, svedok oštećena i starija sestra, rekla je da ostaje pri svom iskazu koji je dala u tužilaštvu i da nema šta više da doda.

- Spremala sam decu za spavanje, kada sam oko 22.30 časova začula pucnjeve. Odmah sam izašla na terasu i upalila svetlo i ugledala sam mušku osobu koja je u tom trenutku bila bočno okrenuta ka meni, kako stoji u školskom dvorištu i automatskom puškom puca po licima koja su sedela na klupi u školskom dvorištu. Videla sam da u ruci drži pušku, a pošto sam ja upalila svetlo na terasi i vrisnula kada sam videla da puca, okrenuo se ka meni i počeo da puca u mom pravcu. Odmah sam utrčala u kuću, zaključala vrata i ugasila sva svetla - navela je i istakla da je odmah zvala policiju i obavestila da jedna osoba puca na ljude:

Foto: Tanjug

Porodice ubijenih mladića i devojka ulaze u Specijalni sud

- Nakon ovoga začula sam vrisak moje majke i zabrinula sam se da se nije nešto dogodilo mom bratu koji često ide u ovo školsko dvorište, iz kog razloga sam ponovo izašla na terasu, ali nisam palila svetlo i videla sam oca, sestru i majku na ulici kao i da se okupio veći broj ljudi koji su pokušavali da ukažu pomoć licima koja su bila u školskom dvorištu. Napomenula bih takođe da je iznad prodavnice reklamna tabla i da se tu nalazi rupa. Više nisam izlazila iz kuće, a o svemu što se te večeri dešavalo ispričao mi je moj mlađi brat, a kasnije i roditelji i sestra - zaključila je devojka.

Istog dana je saslušana i njena mlađa sestra, koja je rekla da je tog kobnog 4. maja oko 22.40 časova čula rafalne pucnje.

- Bilo je više rafala, po mom mišljenju se non-stop čula pucnjava, koja je trajala dva minuta sigurno. Svi smo odmah istrčali napolje, na ulicu, ispred je išao moj otac. Kada sam izašla na ulicu ugledala sam Uroša Blažića koga sam odmah prepoznala kako izlazi iz školskog dvorišta i nosi automatsku pušku. Gledao je prema nama, nije žurio, išao je normalnim hodom. Videla sam da je ušao u vozilo marke „mercedes“ i krenuo, ali ga je moj otac u tom trenutku zaustavio - govori ona i dodaje da se Blažić zaustavio ispred njihove prodavnice i izašao iz vozila noseći automatsku pušku:

Foto: Tanjug

Monstrum je mrtvav hladan pobio nedužne

- Počeo je da puca rafalno u pravcu moga oca i mene, koja sam išla odmah iza njega i brata koji je

išao iza mene. Koliko se sećam, u našem pravcu je ispalio rafalno pet metaka, nakon čega je seo u vozilo i otišao ka donjoj Duboni. Na sreću, niko od nas nije povređen. Nakon ovoga, otac, majka ja i brat smo otišli u školsko dvorište i videli da je dosta lica povređeno, krvarili su, jaukali, dozivali pomoć, bilo je strašno. Ja sam neposredno pre ovog događaja razgovarala sa svojim drugom koji je bio u školskom dvorištu i ovom prilikom je nastradao. Ubrzo su došle komšije iz ulice da pomognu koliko ko može, a uskoro je stigla i Hitna pomoć i policija.

Uroš Blažić je te noći usmrtio devet, a ranio 12 osoba. Psihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da je u trenutku izvršenja zločina bio uračunljiv i da je znao šta radi.

Na teret mu se stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Tužilaštvo je za Uroša Blažića predložilo maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, piše Republika.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!
Live TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!

Nije malo kada kažemo da je predsednik Vučić održao istorijski govor u Njujorku. Danas je sedam dana od kako su predsednik i njegovi saradnici otišli u Njujork. Da li će ovo predstavljati buđenje lidera manjih lidera kako bi se stvorila protivteža zapadnim silama? Na ovu temu u specijalnom programu govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost.

29.09.2024

21:54

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Sport

Planeta

Zabava

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!
Kultura

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!

Tokom vikenda je u Plavoj dvorani Sava Centra uspešno održan dugoočekivani magijski spektakl C'est La Magie koji je sve prisutne očarao brilijantno osmišljenim iluzijama i trikovima koje su za beogradsku publiku izveli najbolji iluzionisti sveta - Darsi Ouk, Džejms Mor, Ju Ho Džin i Enzo Vejn na čelu sa Luisom de Matosom - u ulozi reditelja ove jedinstvene svetske senzacije za sve uzraste!

30.09.2024

12:22

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija