• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

03.10.2024

17:04

Bizarna odbrana Drakule iz "vračarskog klana": Postavio sam bombu pod "porše", ali ne da ubijem!

Privatna arhiva

Vesti

Bizarna odbrana Drakule iz "vračarskog klana": Postavio sam bombu pod "porše", ali ne da ubijem!

Podeli vest

Marko Drakula, optužen da je 7. oktobra 2019. kao pripadnik "vračarskog klana" pokušao da ubije Lazara Vukićevića, priznao je u Specijalnom sudu da je on osoba koju su kamere snimile kako postavlja ekspozivnu napravu ispod "poršea", parkiranog ispred Lazarove porodične kuće.

Tokom današnjeg suđenja protiv zloglasne kriminalne grupe, na čijem čelu su bili odbegli Nikola Vušović Džoni i Radoje Zvicer, prikazani su snimci sa sigurnosnih kamera iz Riječke ulice, u kojoj je bio "porše", kao i okolnih ulica.

- Na jednom od snimaka se vidi kako muškarac sa crnim naočarama, crnim šeširom, žutim rukavicama i belim rukavima ispod crnog prsluka, spušta ranac i vadi nešto iz njega dok u rukama nosi nešto pravougaonog oblika - konstatovala je sudija Svetlana Aleksić.

Tvrdi da ga je upozorio

Na narednom snimku se vidi kako ista osoba prilazi "poršeu" i, dok se savija pored automobila, spada mu kapa koju potom vraća i postavlja nešto ispod automobila. U sledećem momentu ustaje, sa zemlje uzima ranac i udaljava se od automobila.

- Ja sam čovek sa snimka koje postavlja eksplozivnu napravu. Ovo na snimku je 'porše'. Imam samo bitnu konstataciju - na snimku se vidi da sam došao peške i da na leđima nosim ranac. Nikakav automobil me nije dovezao, kako se navodi u optužnici. Kratko i jasno, izvadio sam eksplozivnu napravu koju sam zatim postavio - rekao je Drakula u sudnici.

Na pitanje sudije gde je nabavio eksplozivnu napravu, nije želeo da odgovori.

Iznoseći prethodno odbranu, Drakula je priznao da je postavio eksploziv Vukićeviću. Tvrdio je i da je vodio računa da ni on ni bilo ko drugi ne bude povređen. Naveo je i da mu je dobacio: "Druže, ostao si bez "poršea""!

Kao motiv za postavljanje eksploziva, rekao je da je bio ljut na Vukićevića zbog njegove "bahate i nasilničke vožnje".

Foto: Foto: PrintScreen/Društvene mreže, Marko Đoković

Lazar Vukićević, jedna od žrtava koljačkog klana

Na jednom od snimaka vidi se kako Lazar izlazi iz dvorišta ispred kog je parkiran "porše", pa se vraća i zastaje ispred kapije. Kamere su u 16.38 sati snimile stravičnu eksploziju, u kojoj je prednji deo automobila gotovo potpuno uništen, a oštećeno je i vozilo ispred.

Na kamerama je zabeleženo kako Vukićević, koji je bio blizak "škaljarskom klanu", stoji u tom trenutku u neposrednoj blizini i kako se posle eksplozije savija i trči u suprotnom pravcu. Nepovređeni Vukićević potom ponovo prilazi automobilu.

Posle prezentovanja ovog dokaza, Drakula je ponovo reagovao:

- Moram da kažem da 'fijat stilo', koji se nalazi iza 'poršea', nije oštećen. Efekat eksploziva se ispoljava prema napred i prema dole, nema efekat unazad. Ta osoba u crvenom je Lazar, a ja sam stajao na 20 ili 30 metara u suprotnom smeru.  

Na pitanje sudije šta je radio od devet do 16 sati, odgovorio je da je stajao na ulici i čekao.

- Poenta svega je da sam ga pozvao da priđe meni kada je izašao. I, prišao je. Vidi se na snimku kako okreće glavu, ali se ja ne vidim. Da sam hteo da ga ubijem, sigurno ga ne bih upozoravao, mahao mu i pozvao k sebi. Ne bih ga čekao od devet ujutru do 16 sati, hteo sam da vidi da sam to ja, da gleda u mene kada mu uništavam auto - naveo je optuženi.

Na snimcima posle eksplozije vidi se i kako Vukićević beži tako što trči preko haube i krova parkiranog automobila i preskače ogradu.

Skončao u klanici u Ritopeku

Lazar Vukićević, podsetimo, ubijen je godinu dana kasnije, 14. oktobra 2020. Prema optužnici, ubili su ga pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nakon što su ga namamili da dođe u kuću strave u Ritopeku.

Istog dana pokušali su da namame i Aleksandra Šarca, ali nisu uspeli. Šarac je, međutim, upucan 17. oktobra 2020. ispred Tržnog centra Ušće, a preminuo je desetak dana kasnije u bolnici. Za taj zločin se takođe terete "vračarci". 

Drakula je, inače, sin frontmena grupe "Direktor" Nebojše Drakule.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!
Politika

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je Rezoluciju kojom se priznaje da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio politički zatvorenik u Velikoj Britaniji. Jedini poslanik u regionu koji je glasao protiv ove Rezolucije bio je poslanik iz Srbije, Vladimir Đorđević koji je član koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS. Ovo je lepo prikazao list Informer, koji je razobličio i Vladimira Đorđevića i Miloša Jovanovića.

03.10.2024

17:34

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija